HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Energie přehrála Vsetín a pokračuje na vítězné vlně

Dorost: HC Energie - VHK Vsetín 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Sobotní duel mezi karlovarskou Energií a Vsetínem byl velice vyrovnaným zápasem a oba z týmů se snažily za každou cenu ubránit svoje pásma. Dařilo se jim to v první třetině, ale od té druhé se spíše zaměřovaly na ofenzivu a začalo to být znát i na skóre. Velkou zásluhu na vítězství domácí Energie má také Marek Švec (na snímku), který byl jednou vstřelenou brankou a jednou asistencí nejaktivnějším Energetikem na ledě.

Extraliga dorostu, 24. kolo, so 29.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Vsetín
3:1
0:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 30. Winkler (Valeš), 35. Kverka (Záhora), 47. Záhora (Švec) - 26. Klimek (Kitzberger, Trška) . Vyloučení: 6:9 . Využití: Bez využití . V oslabení: 1:0 . Diváci: 65 . Průběh utkání: 0:1, 3:1 .
Karlovy Vary: Honzík (Rauscher) - Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár - Táborský, Švec, Winkler, Sýkora, Svoboda, Zadražil, Brodský, Kubáč, Tomeček, Kverka, Záhora
Vsetín: Nechvátal (Dohnálek) - Žabčík, Pelc, Hurtík, Trška, Kovář, Tyralík, Studený, Synek - Ondra, Daněk, Kitzberger, Bolfík, Vaculín, Podešva, Stodůlka, Kozák, Djorič, Klimek, Kajaba, Gromus

Komentář k utkání

Dnešní utkání mezi celky Karlových Varů a Vsetína bylo o obrovském nasazení hráčů jak v obraně, tak v útoku. V první polovině zápasu byla mírně aktivnější domácí Energie a diktovala tempo hry. O čem svědčí i jejich šance. Například ve 3. minutě se k puku dostal Tomáš Sýkora a osamocený jel podél mantinelu na bránu, avšak jeho střelu stihl na poslední chvíli zblokovat hostující obránce. Dále se v 6. minutě uvolnil Marek Švec a v šanci dva na jednoho přestřelil brankovou konstrukci. Hosté byli do té doby v avizovaném útlumu, ale všechno změnila přesilovka ve 12. minutě, kdy se hosté několikrát doslova natlačili do brankoviště domácích a zasypávali domácího gólmana Davida Honzíka tak často, jak jen to bylo možné. Energie sice toto oslabení zvládla, ale hráči Vsetína jakoby od té doby procitli a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Do slibně vypadající šance se dostal hostující Lukáš Gromus v 16. minutě, kdy se po dlouhé přihrávce dostal do samostatného úniku a jeho střelu se štěstím stihl vyrazit brankář. Domácí se však v útoku také činili a i přes nevstřelenou branku si alespoň vybojovali v 19. minutě přesilovou hru. V té nejvíce zazářil Oto Táborský, když od modré propálil všechny hráče a puk se k jeho smůle pouze odrazil od branky.

Druhé dějství. i přesto, že bylo velice podobné tomu prvnímu již změnu skóre nabídlo. Ale zpět na začátek. Oba celky vstoupily do druhé třetiny opět s velkým nasazením a šance střídala šanci. Energie mohla skórovat již v 6. minutě, ale teč v podání Daniela Záhory mířila jen pár centimetrů od tyčky. Další velkou šanci zahodil hráč Vsetína David Klimek, který si v samostatném úniku počínal stejně jako jeho spoluhráč v první třetině a jeho rána šla vysoko nad branku. K vidění bylo také množství přesilových her. Ty však zůstaly bez využití, i přes jejich veliký počet. První přesná střela byla z hokejky vsetínského hokejisty. Konkrétně to byl David Klimek ve 26. minutě. Jeho spoluhráči velice nepřesně nahazovali do pásma domácích, kde se však k puku překvapivě dostal dříve vsetínský útočník a po objetí branky nahrával již jmenovanému hráči, pro kterého nebyl problém uklidit puk do odkryté klece. Hosté šli po tomto gólu do menšího útlumu a domácí toho využili. Ve 29. minutě Energie potřebovala vystřídat, a proto Filip Winkler skoro z poloviny kluziště pouze nahazoval na hostujícího Patricka Nechvátala, který si nešťastným zákrokem pouze sklepl puk za brankovou čáru a tak se střelec mohl radovat z gólu, i když tou dobou dávno seděl na střídačce. Karlovy Vary od té doby přejali iniciativu a doléhali na hosty jak jen mohli. Energie se poté dostala do nepříznivého stavu a hrálo se 5 na 4. Svěřenci Karla Mlejnka to však nebrali za bezvýchodnou situaci a po uvolnění se jim povedlo poprvé v utkání dostat do vedení. Bylo to zásluhou Jaromíra Kverky, který ve 34. minutě vstřelil branku ve vlastním oslabení.

Závěrečná část zápasu se odehrávala spíše v mírnějším tempu než-li dvě předchozí. A tak i přesto, že padl pouze jediný gól, bylo k vidění mnoho šancí, které byly zblokovány či zastaveny již na modré čáře. Například v 5. minutě se do uvolnění dostal domácí Daniel Záhora, který byl tvrdě atakován hostujícím obráncem nebo na druhé straně šance Jiřího Kozáka, který se probojoval až k brankáři, kde si však vykoledoval faul, jelikož byl podražen domácím obráncem. Jediná gólová příležitost v třetině byla provedena dnes velice aktivnímDanielem Záhorou. Ten po skvělé souhře s Markem Švecem vypálil puk mezi betony hostujícího Nechvátala a určil tak konečný stav zápasu. Zbytek této třetiny bylo opět ve znamení neproměňovaných přesilových her. Hosté to na konci třetiny zkoušeli i bez brankáře, ale ani tento risk jim nevyšel a proto zůstávají všechny body v Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Dnešní, i když vyhrané utkání je pro nás spíše motivační a to hlavně kvůli velkému počtu nevyužitých přesilových her, což je pro nás určitě signál k jejich zlpšení, ale jsem samozřejmě rád za dnešní vítězství."

Luboš Jenáček (Pardubice): "Až do druhé třetiny jsme viděli velice vyrovnaný hokej, ale po inkasovaném třetím gólu šla naše hra spíše stranou a my jsme nabízeli spíše šance k dalším, které však zásluhou naší obrany naštěstí nepadli."

Fotogalerie