HC Energie Karlovy Vary

Jan Košťál litoval nevyužetého tlaku v úvodu a děkoval fanouškům za podporu

Ze třetího prodloužení v řadě a následné porážky po samostatných nájezdech byl také Jan Košťál zklamaný. Ztráta dvou bodů hodně bolela. „Zlín hodně bránil, i když my jsme se ze začátku tlačili a vytvořili si nějakou převahu. To trvalo bohužel pouze jednu třetinu. Hosté hru vyrovnali a nakonec došli až k nájezdům,“ začal své hodnocení zápasu hodně zklamaný Jan Košťál.
Rozhodujícím momentem podle Košťála nebyla šance Jaroslava Kristka. „Oni hrají defenzivní styl, který kouč Venera prosazuje. Podařilo se jim nás v první části ubránit a to rozhodlo,“ popsal rozhodující okamžik střetnutí.

Utkání po většinu šedesáti minut postrádalo určitý náboj. „Podle mého to bylo takové neslané, nemasné. Měli jsme sice nějaké přesilovky, ale ty jsme využít nedokázali. V prodloužení si to už ohlídali a dovedli zápas do samostatných nájezdů. Mají na ně dost šikovné hráče,“ přidal.

Už na začátku zápasu se zdálo, že puk je hodně neposedný. Následně celé utkání provázela řada nepřesností. „V úterý ten led nebyl ideální. Byl hodně přemrzlý a puk na něm doslova tancoval. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, protože to bylo stejné pro oba týmy,“ konstatoval Košťál.

Poděkování z jeho úst si poslechli i diváci. „Já oceňuji diváky, kteří tentokrát přišli, protože v téhle zimě koukat na hokej je obdivuhodné. My se na ledě trochu zahřejeme, ale oni stáli pomalu tři hodiny na jednom místě. Moc jim děkuji za podporu,“ uzavřel Jan Košťál.

Související články