HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Sláma sbírá zkušenosti mezi hokejovými Baníky

V minulé sezoně vybojovali junioři karlovarské Energie mistrovský titul. Někteří zůstali nadále mezi juniory, ti starší se s výjimkou Rastislava Deje rozprchli sbírat zkušenosti z dospělého hokeje do nižších soutěží. Řadu těchto mladíků má i nadále vedení karlovarského kubu „pod palcem“. Jedním z těch, které patří Karlovým Varům, ale hrají nižší soutěž, je i Tomáš Sláma.
„Slamák“, jak se mu v šatně přezdívá, pendluje mezi prvoligovým Baníkem Most a druholigovým Sokolovem. „Naštěstí obě města nejsou od sebe tak daleko. Já jsem moc rád, že si můžu v Sokolově zahrát. Od trenéra Kanise dostávám hodně příležitostí na ledě,“ popisuje juniorský mistr republiky své putování mezi soutěžemi.

V Mostě působí trenér Jan Neliba, který je brán jako specialista na mladé hráče. „V Mostě se zase tak moc na led nedostanu, protože nastupuji až ve čtvrté formaci. Přesto to jsou pro mě veliké zkušenosti,“ pokračuje Tomáš Sláma.

Juniorská soutěž se hraje více či méně bez diváků, pokud tedy nebudeme počítat loňské play off a dvoutisícovou návštěvu ve finálovém utkání se Zlínem. „V Sokolově podle mého chodí jedna z největších návštěv ve druhé lize. Okolo šesti set je průměr, a to se v téhle soutěži zase tak moc nevidí. V Mostě na první ligu přijdou dvě stovky. Tam táhne Litvínov a fotbal. Je to velice příjemné hrát před fanoušky, kteří vám fandí a snaží se vás hnát dopředu,“ poděkoval Sláma sokolovskému fanklubu.


Tomáš Sláma v dresu sokolovského Baníku