HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci změří síly doma s Kladnem, v sobotu míří do Písku

Karlovarské dorostence nečeká tento víkend nic snadného. V pátek změří síly s týmem Kladna, které má jeden z nejlepších útoků v soutěži. V sobotu se pak představí na ledě Písku. Jihočeši sice okupují předposlední příčku tabulky, ale pokud se chtějí vyhnout baráži, tak musí doma bodovat.
„Minulý týden jsme dvakrát prohráli a potřebujeme to bodově napravit. Předvedli jsme sice kvalitní výkony, ale nic z toho bohužel nebylo,“ vrátil se ještě kouč Karel Mlejnek k uplynulému víkendu.

V pátek od 13 hodin se na zimním stadionu v Karlových Varech – Rybářích představí tým Kladna. „Kladenští disponují jednou z nejkvalitnějších ofenziv v soutěži. Jejich hráči se drží na čele statistických tabulek. Do tohoto utkání navíc jdeme bez jednoho kompletního útoku a bez dvou obránců. I proto nás zítra nečeká nic jednoduchého,“ začal kouč přibližovat první střetnutí.

A kdo tedy nahradí pět hráčů? Trenéři Karel Mlejnek a Jaromír Kverka mají jasno. „Dáme příležitost mladším hráčům. To, že jsme oslabeni a to, že za nás nastoupí mladíci z deváté třídy, ještě neznamená, že v zítřejším zápase nechceme uspět,“ pokračoval lodivod Mlejnek.

V sobotu se dorostenci představí na ledě předposledního Písku a podle všech papírových předpokladů jsou energetici favoritem. „To, že jsou předposlední, ještě nic neznamená. Před nedávnem dokázali vyhrát i v Plzni. Oni stále hrají o přímý sestup. Momentálně jsou sice na místě, které jim zaručuje baráž, ale ještě ho nemají jisté. Proto to také nebude snadný zápas,“ popsal Mlejnek vyhlídky k sobotnímu duelu.

Bez koho se bude muset dorostenecká trenérská dvojce tento víkend obejít? Tři hráči nastoupí za juniorku, jmenovitě Martin Frk, Michal Vachovec a Tomáš Sýkora. Mimo hru jsou také obránci. Nemoc nepustí na led Milana Konečného, zranění pak trápí Pavla Valeše.

Junioři budou bojovat o postup do play off nejprve v pátek na hřišti Kladna. V sobotu se představí karlovarským fanouškům od 12 hodin mezi svými mantinely proti Ústí nad Labem. Vstupné na všechny domácí utkání mládeže HC Energie je volné, přijďte podpořit karlovarské hokejové mládí!