HC Energie Karlovy Vary

Už ráno jsme si říkali, že si jedeme pro tři body, libuje si Michal Dobroň

Karlovy Vary se po čtyřech zápasech dočkaly tříbodového přídělu. Navíc se tak stalo v zápase nejvyšší důležitosti. Derby, ve kterém se hrálo takřka o šest bodů. Utkání se navíc odehrálo mezi soupeři, kteří bojují a magickou šestou pozici. Výsledek se ale vůbec nevyvíjel lehce a štěstí se otočilo čelem k energetikům, čehož si je vědom i Michal Dobroň.

Jaký byl dnešní zápas z vašeho pohledu?
Už ráno jsme si říkali, že sem pojedeme pro tři body. Myslím, že jsme podali slušný výkon a povedlo se nám to. Plzeň sice vyrovnala na 2:2, ale my jsme měli více štěstí, takže se dá říci, že jsme vyhráli zaslouženě.

Přitom zrovna na štěstí jste si po posledních zápasech stěžovali. Myslíte, že se to otočilo?
Určitě. Doufáme, že teď už to bude jen lepší, protože v posledních čtyřech zápasech jsme hráli čtyři prodloužení. Třikrát nám to vyrovnal soupeř a jednou jsme v závěru vyrovnali my. Doufám, že se to dneškem zlomí a budeme sbírat bodů více.

Jak se cítíte? Máte dostatek sil do konce sezóny?
Určitě ano. Když mužstvo vyhrává, pociťuje únavu méně, takže si musíme udržet to, co jsme dnes vybojovali a doufejme, že už budeme bodovat čím dál víc.

Brali byste i jiný výsledek než výhru?
Jeli jsme sem sice pro tři body, ale odsud by byl každý bod dobrý. Kdybychom hráli další prodloužení a nájezdy, tak to už je potom loterie, ale brali bychom to.

Ve druhé třetině jste se dostali pod velký tlak, při přesilovkách obzvlášť. Puky vám tam v jednom kuse létaly skrz brankoviště…
Byli jsme rádi, že jsme tuto třetinu přečkali jen do stavu 2:2. Říkali jsme si, že uděláme vše proto, abychom odtud odvezli body. Museli jsme si vážit toho, že Plzeň nedala více gólů ve druhé třetině.

Vy sám jste v Plzni hrál. Změnilo se tady něco kromě hráčů a vedení od té doby?
Myslím si, že ne. Tady je vždycky tvrdá letní příprava a hraje se tvrdý důrazný hokej. Hokej se v Plzni určitě nezměnil.

Jste ještě v kontaktu s některými hráči?
Asi jen s Mariem Cartellim, Romanem Málkem a to je asi vše. Hodně se to tady obměnilo.

Co říkáte na to, že třeba právě Roman Málek proti Vám nenastoupil a jak byste ohodnotil výkon Pavla Francouze?
Hned v první minutě dostal gól a to žádnému gólmanovi na sebevědomí nepřidá. Potom ale chytal dobře a myslím si, že se nedá říct, že by Plzeň nepodržel.

Související články