HC Energie Karlovy Vary

Domácí zápasy mládeže o víkendu proti Pardubicím

Karlovarští dorostenci i junioři ve svých víkendových zápasech v Dolní Kamenné shodně přivítají Moeller Pardubice. V obou případech půjde o souboj tabulkových sousedů, pikantnější podívanou ale přece jen nabídne vystoupení juniorů v pátek od 13:00. Svěřenci Jiřího Neubauera (na snímku) totiž osm kol před koncem základní části stále balancují na hranici play off a skupiny o udržení.
Minulý víkend vybojovali junioři Energie šest velice důležitých bodů. Díky nim se vyšvihli na 15. místo tabulky, které zaručuje účast v play off. Stejný počet bodů má i jejich páteční soupeř z Pardubic. „Minulý víkend byl pro nás strašně důležitý. Podařilo se nám vykročit správným směrem a já bych si moc přál, abychom to proti Pardubicím potvrdili,“ vyslovil své přání kouč Jiří Neubauer.

V jediném letošním vzájemném letošním měření sil podlehli energetici na východě Čech v prodloužení. Utkání přitom nezačali vůbec zle a trefy Vaňka a Vachovce je poslaly do dvoubrankového vedení. „Chtěli bychom vybojovat tři body. Pokud se nám to podaří, tak se v konečné tabulce při rovnosti bodů posuneme před ně,“ připomněl tabulkovou matematiku trenér.

Karlovarský lodivod dlouhodobě postrádal několik hráčů a zdá se, že za posledními úspěchy by mohlo stát i zlepšení této situace. „Marodka se nám už naštěstí vylidnila. Kromě Ryzáka už trénují všichni hráči. Musím se přiznat, že se mi tady už dlouho nestalo, abychom trénovali se čtyřmi kompletními útoky,“ oddychl si Neubauer.

V sobotu se jeho svěřenci představí na jihu Čech v Budvar Aréně. „České Budějovice jsou jiné doma a něco jiného hrají venku. V Karlových Varech jsme je sice dokázali porazit, ale doma budou daleko silnější. Nicméně my už jsme několikrát dokázali, že dokážeme uhrát solidní výsledek i proti favoritovi zápasu,“ povzbudivě zakončil prognózy k hokejovému víkendu juniorský kouč.

Mladší dorostence čeká v pátek souboj v Praze se Spartou, v domácím prostředí je můžete povzbudit o den později v pravé poledne. Čeká je rovněž souboj s Moellerem Pardubice.

Související články