HC Energie Karlovy Vary

Junioři zvládli klíčový duel s Pardubicemi, dorost prohrál na Spartě

Junoři: HC Energie - HC Pardubice 3:0
Dorost: HC Sparta - HC Energie 6:3
Dva sousedé z ošemetného pásma postupu do play off se v pátek utkali na karlovarském zimním stadionu. V mimořádně důležitém utkání se radovali zaslouženě energetici, kteří výborně vstoupili do utkání a i zásluhou bezchybného Habala v brance udrželi čisté konto. O brankový přísun se postarali Tomáš Rohan, Mareček (na snímku) a Majer. Naopak se nedařilo mladší věkové kategorii. Dorostenci se sice v závěru pokusili o obrat, Sparta si ale celý svůj náskok vzít nenechala.
Extraliga juniorů, 39. kolo, pá 23.1.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Pardubice
3:0
2:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 5. T. Rohan (Frk, Tomeček), 8. Mareček (Frk), 58. Majer. Vyloučení: 5:6, navíc Přindiš (KV) 10 minut OT. Využití: 1:0. Rozhodčí: Šindler – Dominik, Sentenský. Diváci: 72.
Karlovy Vary: Habal – Přindiš, Funk, Tomeček, Tollinger, Schusser, Dlapa, M. Rohan – Frk, Záhora, Vaněk – Mistoler, Nachovec, Fusek – Topinka, Hudák, T. Rohan – Kellner, Mareček, Majer
Pardubice: Landsmann – Zdráhal, Drtina, Vondráček, Havlík, Rozlivka, Poskočil – Radil, Kindl, Stoklasa – Kaut, Buchtele, Dobiáš – Nosek, Pilař, Bendík – Kapec, Matějček, Sodomka

Komentář k utkání

Juniorům se konečně začíná dařit. Po vítězství nad Ústím nad Labem a Kladnem si připsali další tři veledůležité body. Tentokrát zdolali doma Moeller Pardubice.

Souboj o postup do play off. Tak by se dalo jednou větou nazvat utkání juniorské extraligy mezi Energií Karlovy Vary a Moellerem Pardubice. Energetici zásluhou výborného vstupu do utkání, ve kterém vstřelili dvě branky, si vybudovali dostatečný náskok a dokráčeli pro tři nesmírně důležité body.

Jak už bylo nastíněno, úvod patřil domácím, i když první šanci si vytvořili hosté. Už ve třinácté vteřině zazvonila po střele Lukáše Radila tyčka za Vladislavem Habalem.

V rozmezí devatenácti vteřin ve čtvrté minutě se postupně nechali vyloučit hned tři hráči Pardubic. Energetici postavili výstavní zámek a po kulečníkové kombinaci zakončil Tomáš Rohan. Asistenci si připsali Frk a Tollinger.

V osmé minutě se domácí prosadili znovu a opět u toho byl Martin Frk. Tentokrát nahrával Jakubu Marečkovi, který přidal druhý gól. Od této chvíle začali na ledové ploše vládnout brankáři. Šancí bylo na obou stranách dost. Ani bojovnost nechyběla, ale jak Habal, tak na druhé straně Landsmann drželi střelce v šachu.

Ve druhé části se ve dvou šancích objevili Radil s Kapcem, ale ani po jejich snaze branka nepadla.

I ve třetí třetině pokračoval vyrovnaný boj, ale opět to byli brankaři, kdo držel opratě utkání ve své moci.

V samotném závěru to zkusili hosté bez brankáře, ale jejich odvážný kousek jim nevyšel. Miroslav Majer upravil na konečných 3:0.

Ohlasy trenérů

Energetici dokázali proti Pardubicím zabojovat a v přímém souboji o play off si připsali tři body. Nakonec se radovali z vítězství 3:0.

Karlovarský lodivod byl s výsledkem svých svěřenců maximálně spokojen. „My jsme chtěli před tímto zápasem získat tři body a mít tak lepší vzájemnou bilanci pro případnou rovnost bodů po posledním kole základní části. To se nám nakonec povedlo, ale utkání se nevyvíjelo tak jednoduše jak se zdá,“ začal své hodnocení kouč Neubauer.

Východočeši podali v Karlových Varech velice bojovný výkon. „Jak už jsem řekl. Toto utkání nebylo tak jednoduché. V posledních kolech Pardubice nadělovaly pořádné příděly. Proti nám také hrály velice dobře, jenom měly trochu smůlu. O to více si tohoto vítězství vážím,“ pokračoval kouč.

Rozhodující se ukázal vstup do utkání. Energie rychle vedla 2:0, ale první šanci měli hosté. „Trochu nám zatrnulo, ale měli jsme štěstí, tak jako celý zápas. Tohle vítězství se dá považovat za šťastné, ale také za zasloužené,“ přiznal Neubauer.

Celé utkání dokázal Vladislav Habal pardubické střelce udržet v šachu. Dá se tedy říci, že na výsledku 3:0 má velikou zásluhu. „Láďa měl dneska svůj den. My máme dva kvalitní brankáře a to je naše výhoda. V naší situaci dostával více příležitostí starší Petr, ale on v tomto zápase ukázal, že má také budoucnost,“ dodal Jiří Neubauer.

Fotogalerie

Související články