HC Energie Karlovy Vary

Rastislav Dej: Pavel Kuběna mě nakopnul, abych dal gól. A ono to vyšlo

Nejmladší hráč Energie na ledě a rovnou v prvním útoku. To je momentální pozice šikovného Rastislava Deje, který na pravém křídle nahradil nemocného Petra Kumstáta. Po boku Václava Skuhravého se udržel i po návratu nejproduktivnějšího hráče Karlových Varů a v zápase proti nebezpečnému Litvínovu odehrál další výborný zápas, ve kterém se prosadil i střelecky.
Po dvou vítězných zápasech na ledě Plzně a Sparty vás doma čekal Litvínov. Pro potvrzení bodů z venku jste potřebovali vyhrát. Nesvazovalo vám to trochu ruce? Nebo naopak jste si po těch výhrách věřili?
Určitě jsme si věřili a s tím jsme šli do zápasu. Podařilo se nám vstřelit tři rychlé branky, pak jsme si sice dali jeden nešťastný vlastní gól, ale jinak jsme celé utkání odehráli bez větších chyb.

Litvínov si nevytvořil v první třetině v podstatě žádnou šanci, a přesto snížil. Nesrazil vás trochu ten vlastní gól?
Ani ne. Sice to zamrzí, ale snažili jsme se na to nemyslet, a že by nás to psychicky položilo, to vůbec. Pořád jsme si věřili.

S jakou taktikou jste na Litvínov šli?
Připravovali jsme se na to, že Litvínov bude hrát hodně dobře do obrany. Snažili jsme se rychle procházet střední pásmo, což se nám dařilo a i proto jsme se dokázali střelecky prosadit a rozhodnout tak utkání.

Čím to, že ve hře 5/5 jste soupeře přehrávali, ale v přesilových hrách jste měli problém vůbec se před Hübla dostat.
Vůbec si to neumím vysvětlit. Asi jsme ve hře pět na pět víc bruslili, nevím. V přesilové hře musíme hrát, musíme tvořit a to nám tolik nevyhovuje. Litvínov se také velmi dobře bránil a nám přesilovky dneska vůbec nešly.

Ve druhé třetině se Litvínov trochu probudil a hrozil z nebezpečných brejků.
To je pravda. My jsme se dostali na chvíli do útlumu. Ale zvládli jsme to, Mensi (Lukáš Mensator) nás opět podržel a nakonec to dopadlo super.

Dnes jste dal svůj první gól před domácím publikem, měl jste z něj velkou radost?
Určitě jsem šťastný, že jsem se trefil, i když to byla jen taková dorážka. Hlavní zásluhu na gólu měl Pepa Řezníček, který perfektně vystřelil a Venca Skuhravý, který mi puk přiťukl. Já měl už jednoduchou pozici. Tu branku jsem vlastně dal díky tomu, že před třetí třetinou mě Pavel Kuběna kopnul do pozadí, abych už dal gól a vyšlo to. (smích)

Jak se vlastně cítíte v prvním útoku?
Cítím se tam velmi dobře. Mám okolo sebe skvělé spoluhráče, strávím na ledě mnohem víc času, ale je tam také mnohem větší zodpovědnost, než ve čtvrté řadě. Hraje se mi tam každopádně lépe, nebudu si nic nalhávat.

Rastislav Dej
Rastislav Dej hodnotil utkání s Litvínovem (autor: Kateřina Bogliová)

Související články