HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Němec: Snad to bude stejné jako v Třinci

Úterní extraligové kolo mnohé napoví o programu celků pro následující dny po skončení základní části, jedno z nejzajímavějších střetnutí se odehraje na jihu Čech. Zatímco domácí Mountfield se ještě zcela nevzdal nadějí na předkolo, Energie přijíždí obhajovat svou pozici v šestce. Oba týmy se budou spoléhat i na své tradiční opory obránce Ondřeje Němce a brankáře Jakuba Kováře, se kterými jsme si o nadcházejícím důležitém utkání povídali.
Může neúspěch se Spartou po solidním výkonu nějak poznamenat psychiku týmu?
Trochu jsme si porážkou se Spartou zkomplikovali přímou cestu do čtvrtfinále, ale myslím si, že nás to nějak nepoznamenalo. Hráli jsme velice dobře a možná, že jsme i byli lepší. Nebýt té pětiminutové přesilovky, tak mohlo utkání dopadnout úplně jinak. Jenom jsme prostě neměli potřebný ten kousek štěstí.

Budějovice mají také stále o co hrát, co od nich očekáváte?
Určitě nás nečeká nic jednoduchého. Oni mají šanci si ještě zahrát v play off, když Třinec doma zaváhá. Myslím si, že dají do utkání všechno.

Taktiku zvolíte podobnou jako v posledních utkáních venku?
Měl by to být stejné jako v Třinci, alespoň si to všichni přejeme. Oni musí útočit, nic jiného jim nezbývá. Na druhou stranu my, když budeme hrát ze zajištěné obrany a spoléhat na brejky, tak věřím, že uspějeme. V Budějovicích vyhrály i jiné týmy. Když budeme dobře bránit, tak si myslím, že si nějaké body odvezeme.

Třinec si to asi pohlídá, míní brankář Mountfieldu Jakub Kovář

Na desátý Třinec ztrácíte čtyři body. Jak reálně vidíte dvě kola před koncem základní části vaše šance na play off?
Vypadá to špatně. Už to vůbec nemáme ve svých rukou. Od utkání s Karlovými Vary se musíme snažit nasbírat co největší počet bodů. Ať už to dopadne jakkoliv, tak ty body budeme potřebovat.

V postup do play off už tedy nevěříte?
Jsme realisti a na play off už to bohužel nevypadá. Třinec už si to asi pohlídá. Ale stát se může cokoliv a my v každém případě musíme zkusit udělat co největší počet bodů.

Vaším nejbližším soupeřem budou Karlovy Vary, které bojují dokonce o elitní čtyřku. Co se od nich dá očekávat?
V neděli Vary odehrály dobrý zápas doma se Spartou, i když nakonec těsně prohrály. Doufáme, že budou mít smůlu i tentokrát u nás.

Budete si více než ostatních všímat reprezentantů Kumstáta se Skuhravým?
Jsou to rozhodně velice nebezpeční hráči. Já jsem proti Varům ještě nehrál, ale je to hodně důrazný manšaft, který se tlačí do branky. V tom hrají prim právě Skuhravý a Kumstát. A v brance mají výborného Mensatora.

Související články

Preview k zápasu | po 16.2.2009

Boj o body z jihu přinese i televize