HC Energie Karlovy Vary

Čtvrtá branka nás uklidnila, říká brankář Mensator

Energetici dokázali porazit Mladou Boleslav 4:2 a i když vedli po první třetině o tři branky, tak se na začátku třetí části začali trochu o výsledek strachovat. Středočech Boháč vymetl horní růžek Mensatorovy branky a snížil na rozdíl jednoho gólu. Středočeši přistoupili k duelu s tím, že v lázeňské metropoli nemají co ztratit. „Boleslav přistoupila k zápasu hodně uvolněně, i když svých problémů mají spousty,“ začal své hodnocení zápasu brankář Mensator a pokračoval: „My jsme byli pod daleko větším tlakem, ale i za stavu 3:0 to nikdo nevypustil. Všichni jsme se snažili co nejdéle vedení udržet. Když Boleslav snížila na 3:2, tak jsme se trochu báli, ale Kumi (Petr Kumstát) čtvrtou brankou rozhodl.“
Postupem času se ukázalo, že rozhodující byla první třetina. „Přesně tak. Začátek byl hodně důležitý. Další rozhodující moment přišel ve druhé třetině, když jsme ustáli dvě oslabení pět na tři,“ popsal karlovarský gólman rozhodující okamžiky střetnutí.

Energie od první minuty na Boleslav vlétla jako uragán. „Před zápasem jsme si všichni říkali, že se pokusíme na ně nastoupit a rozhodnout hned na začátku. Do poloviny zápasu to vypadalo, že se nám to i povedlo, ale pak se to na nás začalo valit a byli jsme velice rádi, že po druhé třetině to bylo 3:1,“ přidal Mensator.

Na začátku třetí části vstřelil Boháč druhou branku Mladoboleslavských. „Slyšel jsem, jak celý zimák ztichnul,“ popsal Mensator úvod třetí dvaceti minutovou a dodal: „Jak už jsem řekl, začali jsme se trochu bát o výsledek. Každému z nás se před oči promítlo několik zápasů, které jsme v samém závěru ztratili, ale gól na 4:2 nás uklidnil.“

Karlovarská brankářská jednička ani nezapomněla na diváky. „Poděkování si zaslouží všichni, kteří na toto utkání přišli. Ale také ti, kteří fandili u onlajnů nebo u rádia. Věřím, že na play off přijdou všichni,“ dodal Mensator.

Související články

Reportáž | čt 19.2.2009

ANO!