HC Energie Karlovy Vary

Víkendovou hokejovou horečku odstartuje sledge hokejové finále

Tři dny za sebou budou na zimním stadionu v Rybářích bojovat mezi sebou reprezentanti Karlových Varů a pražské Sparty. Předkrm extraligovému semifinále obstará finále České sledge hokejové ligy, jehož druhé utkání startuje v sobotu ve 14:00 hodin. Handicapovaní hokejisté s karlovarským Žralokem na hrudi vedou v sérii hrané na dvě vítězství 1:0, a tak již v sobotu mohou rozhodnout o obhajobě mistrovského titulu! V případě výhry hostů ze Sparty je rozhodující třetí zápas na programu opět v Karlových Varech v neděli ve 12:00. Na sobotní utkání a naladění hlasivek před dalšími boji jsou všichni fanoušci srdečně zváni, připravena bude i divácká losovačka o ceny pro mládež a dospělé. Celou hrací dobou provede internetové diváky také podrobný on-line přenos.

První zápas v Praze se nevyvíjel pro karlovarské barvy příliš dobře a po úvodní třetině svítil na ukazateli skóre stav 2:0 pro domácí. Žraloci ale dokázali zvednout hlavu a dovést utkání do samostatných nájezdů, které ve sledge hokejové lize následují hned po základní hrací době. V nich dokonali obrat a mohli slavit úspěšný první krok. "Máme náskok, ale ještě není nic vyhráno. Musíme makat na dvě stě procent a ne se vidět s medailí na krku. Sparta se nevzdá zadarmo, nesmíme nic podcenit a hlavně se poučit z chyb v prvním zápase, po kterých jsme dostali góly anebo po nich měla Sparta šance," svěřil se pro klubový web www.skv-sharks.cz kapitán Žraloků Jiří Berger. Nad jeho startem ovšem visí vinou zraněného ramene otazník. Vše bude záležet na péči a svolení lékaře.

V předcházejících sezónách fanoušci Karlových Varů prokázali svůj přehled a zájem, když na rozhodující boje dorazili do arény na sledgehokejové poměry ve velmi sympatickém počtu. Žraloci ústy svého "velitele" věří, že je i tentokrát přijde do Dolní Kamenné podpořit v cestě za titulem hojná návštěva. "Na fanoušky se samozřejmě těšíme. Doufám, že jich dorazí co nejvíc a pomůžou nám skvělou atmosférou. Víme už z minulých let, že ji u nás umí udělat. Bylo by pěkné pokusit se o nějaký ten rekord v návštěvnosti, s podporou z tribun se nám bude hrát o hodně líp a společně to můžeme dokázat!" složil Berger poklonu divákům. Mladší z nich se při troše štěstí mohou stát v transparentním losování majitelem nové PC hry, ti starší získají zásobu českého piva na zahnání žízně způsobené hokejovou horečkou.

Patronem utkání je poslanec Ing. Jaroslav Fiala, CSc., který do divácké tomboly věnoval ceny. Vhodit úvodní buly a vylosovat výherce z řad fanoušků přijde elitní obránce HC Energie Ondřej Němec. Sledge hokejová bitva vypukne úderem druhé odpolední.