HC Energie Karlovy Vary

Vyhráli jsme zaslouženě, radoval se Rastislav Dej

Třetí utkání semifinálové série po napínavé zápletce vyústilo v sladké zakončení, a energetici se tak dostali o krok před svého soupeře. Hlavy sparťanských obránců se dařilo motat i formaci Lukáše Pecha, jehož spoluhráč Rastislav Dej zaznamenal dvě důležité asistence. „S Lukášem i Petrem Sailerem se mi hraje velmi dobře,“ říká v našem pozápasovém rozhovoru nadějný slovenský útočník.
Rasťo, že vy jste se dnes domluvili, že to výročí Honzy Košťála pořádně oslavíte?
Důležité je, že se zápas povedl hlavně jemu. Dal dva góly a byl největší hvězdou zápasu. Musím mu pogratulovat.

Co si myslíte, že dnes rozhodlo? V čem jste byli lepší?
Myslím si, že rozhodl náš důraz a produktivita. Předtím venku jsme dali dva a tři góly, ale dnes s pěti brankami jsme prostě museli vyhrát.

Důležité bylo asi i ubránění dvojnásobného oslabení v třetí třetině, že?
Byl jsem zrovna s Romanem Proškem na trestné lavici a musím říct, že Sparta tu přesilovku hrála velmi dobře. Měli tam jednu velkou šanci, kdy Broš střílel z mezikruží. Mensi nás tam ale skvěle podržel a podle mě jsme pak vyhráli zaslouženě.

Myslíte, že to Spartu psychicky nalomilo a vyplynula z toho ta následná kanonáda?
Určitě ano. Když nedali z takové výhody gól a my jsme následně skórovali na 3:2, tak už museli otevřít hru, aby zkusili vyrovnat. Toho se nám naštěstí podařilo využít a dali jsme další góly.

Utkání bylo plné přesilovek a oslabení. Byl to velký nápor na fyzičku?
Náročnější to je, ke konci už jsme to cítili. Ale v play off už to tak bývá, hraje se důrazně, do soubojů se chodí naplno a bojuje se o každý puk.

Sparta možná nečekala, že bude v sérii prohrávat. Může jí to teď trochu nalomit?
Ani si nemyslím, že by to pro nás byla nějaká výhody. Řekl bych, že Sparta zítra nastoupí s dobrou defenzivou. My musíme hrát podobně jako dnes. Doufám, že se nám povede to zopakovat.

Jaké máte pocity ze souhry s Lukášem Pechem a Petrem Sailerem?
Oba jsou to velmi dobří hráči. Lukáš Pech je velmi šikovný a technický, Petr má zase hodně zkušeností. Takže se mi s nimi hraje velmi dobře. Doufám, že jsem k nim zapadl.

Související články