HC Energie Karlovy Vary

Marek Melenovský: Snažili jsme se být trpěliví, což se vyplatilo

Dnes se semifinálová série přesunula z hlavního města do Karlových Varů. A přesun to byl vskutku vydařený. Průběh dnešního souboje nemohl nikoho moc překvapit, vyrovnanost se očekávala. Mile překvapujícím byl ovšem brankový úprk energetiků v závěru. Během chvilky domácí dokázali nasázet soupeři 3 góly, a to jasně rozhodlo. K úspěchu tradičně kvalitním výkonem a jednou asistencí přispěl i sám dotazovaný, tedy Marek Melenovský.
Marku, třetí semifinálový duel je za námi, jak byste ho zhodnotil?
My jsme víceméně toto čekali, věděli jsme, že to bude těžký zápas, byli jsme trpěliví a ta trpělivost se nám vyplatila. Dlouho jsme drželi nerozhodný stav, potom jsme jim nasázeli tři góly a bylo po zápase. Ani nevím, jestli to bylo fyzicky, či větším tempem, ale prostě se stalo.

Na začátku hry jste byli několikrát v přesile. Využili jste sice až třetí výhodu, ale ty předešlé Vám pomohly dostat se do tempa, že?
Ano, ty přesilovky byly na obou stranách, teď sice nevím, jestli je dobré využít ze tří přesilovek jen jednu, protože bychom měli využít určitě všechny, ale prostě tak to je. Soupeř má dobrý přístup, dobře brání, těžko se proti nim prosazuje a říkám, byli jsme trpěliví, což rozhodlo.

Ve druhé části byl stav rázem 2:2. Jedna chyba mohla rozhodnout, to byl asi velký tlak na psychiku?
Tak určitě. My jsme ale věřili tomu, že to dotáhneme do konce, my si jdeme za svým cílem a děláme pro to maximum. Ujali jsme se vedení v sérii, to je potřeba zítra potvrdit a na Spartě ukončit.

Bez poskvrny jste zvládli i dvojité oslabení, další důležitý moment...
V hokeji je všechno možné a do poslední sekundy není o ničem rozhodnuto. Jenže pokud ubráníme i takové oslabení, tak je to pro nás velké plus a soupeře to sráží dolů. My prostě máme velké srdce, máme hráče, kteří to oslabení umí a urvali to.

Pak přišly již zmiňované tři rychlé branky. Vzalo to nějak soupeře? Byli po pátém gólu rozhození?
Že by úplně rezignovali, to určitě ne. Já si spíše myslím, že se kluci podvědomě šetřili na další zápas. Protože co si budeme povídat, rozdíl tří gólů to jasně určil. Je dobré, že se nám to tam takhle podařilo nasypat, že to nebylo třeba na remízu nebo o gól. Urvali jsme se o tři branky a byl klid.

Asi je to obvyklá otázka, ale výhoda domácího ledu je pro tým veliká?
Každopádně. Je to velké plus, že hrajeme na domácím hřišti. Nám se podařilo přivézt i ze Sparty vítězství, což bylo hodně cenné, a dnes to potvrdit bylo ještě těžší. Každý zápas je důležitý a my musíme kdekoliv vyhrávat.

Takže zítra se budete snažit o repete?
No určitě. Samozřejmě jsme na zemi, nepřeceňujeme to, ale je to pro nás velké plus vyhrát dva zápasy v řadě a budeme se snažit i o další výhru.

Související články