HC Energie Karlovy Vary

Máme zde vynikající publikum, odůvodňuje domácí neporazitelnost Jan Košťál

Slavit dvěma góly v semifinále pětistý zápas v extralize? Proč ne. Pro Jana Košťála toto není žádný problém. Ano, právě jmenovaný útočník se v neděli postavil na led ke svému pětistému utkání. Oficiální oslava se má konat sice až v pondělí, ale Jan Košťál slavil už v neděli a to řádně. Jeho dvě trefy složily Spartu k zemi a stavební kámen k vítězství byl tak položen.
Oba dva Vaše góly byly hodně podobné. Byla to spíše náhoda, nebo jste to sehráli přesně jak jste si řekli?
Říkali jsme si, že musíme chodit před gólmana aby nic neviděl. Jednou střílel Ondra Němec, podruhé Řízek a já střely tečoval. Jsem jen rád, že mi to tam konečně spadlo a díky tomu jsme vyhráli.

Jaká situace byla zlomová před závěrečnou sprškou branek?
Zlomové bylo, že jsme dokázali srovnat na 2:2. Potom nám tam góly napadaly rychle. Sice jsme ještě jeden inkasovali, ale to bylo na rozdíl dvou branek. Na konci už se hrálo ve volnějším tempu. Asi se šetřili a připravovali na zítřejší zápas.

Měli jste ke konci více sil či větší důraz před brankou, nebo čemu přisuzujete dnešní úspěch?
Dnes jsme byli více pohyblivější a více jsme stříleli. Snažili jsme se vydat ze sebe maximum a v brance stál vynikající Lukáš Mensator.

Věřili jste, že čím více budete střílet, tím spíše můžete nachytat nebo dostat do úzkých brankáře Přikryla?
V dnešním hokeji je každá střela dobrá. Může se třeba odrazit ke spoluhráči. Dnes jsme tento pokyn zvládli na jedničku.

Sparta má smrtící přesilovky a v play off je to nejlepší tým v přesilových hrách. Asi je velké povzbuzení, že jste Spartu porazili její vlastní zbraní, že?
Určitě. Myslím, že v první třetině jsme měli čtyři přesilovky a dali jsme jeden gól. V přesilovkách si věříme a dnes jsme je zvládli lépe než Sparta. Důležité také bylo, že jsme ubránili přesilovou hru pět na tři, protože Sparta je tak kvalitní soupeř, že toho dokáže využít a protivníka potrestat.

Karlovy Vary jsou vlastně jediný tým, který doma v play off neprohrál. Ožívá loňský duch neporazitelnosti v domácím prostředí?
Máme zde vynikající publikum. Atmosféra je zde vynikající a všichni můžou slyšet jak to tu duní. Jsem za to moc rád a doufám, že diváci budou chodit v hojném počtu i do nové arény.

Dnes jste měl jistě velkou motivaci se ukázat. Užil jste si utkání?
Určitě, ale užívám si každý zápas. Dnes jsem ale rád, že mi tam fanoušci dali tu pětistovku. Potěšilo mě to a děkuji jim za to.

Věděl jste o tom, že budete hrát pětistý zápas?
Měl jsem nějaké signály od táty. On takovéto statistiky hlídá.

Už jste skoro na polovině Josefa Řezníčka…
To ano, ale abych ho dohnal, budu toho muset ještě hodně odehrát. Doufám, že mi to vydrží co nejdéle.

Možná byste ho měl přemluvit aby toho nechal…
Pepa má tuhý kořínek a musel bych k tomu ještě hrát asi deset sezón. Uvidíme.

Související články