HC Energie Karlovy Vary

Roman Prošek: Sparťané po nás šli, ale my jim nedali nic zadarmo!

Po úspěšně zvládnutých domácích semifinálových zápasech bylo v kabině Karlových Varů samozřejmě veselo. Důrazný obránce Roman Prošek se šťastně usmíval, ale bylo vidět, že je po zápase dost unavený. Tomu se ovšem po soubojích s velmi kvalitními útočníky, kterými HC Sparta Praha disponuje, není co divit.
Ze zápasů v Praze jste se vrátili s jednou výhrou, kterou jste určitě chtěli potvrdit i doma. A povedlo se!
Určitě jsme nepočítali, že budeme po čtyřech zápasech vést 3:1 na zápasy, ale věřili jsme v to. Moc jsme chtěli domácí zápasy uhrát a nebylo to vůbec tak jednoduché, jak to třeba podle výsledku může vypadat.

Spartu jste zaskočili dvěma rychlými brankami, následně přidali další tři. Zápas však ani přesto nebyl vůbec jednoduchý, že?
To rozhodně nebyl. Díky výborné první třetině se nám hrálo lépe, ale soupeř to absolutně nevzdal. Neměli pak co ztratit a o to víc nás napadali, zápas neodevzdali a my museli makat naplno až do konce.

Neznervózněli jste přece jen trochu po jejich druhém gólu?
Oba dva góly, co nám dali, padly v přesilovkách 5/3. Krom krátkého úseku nás vůbec nepřehrávali, takže jsme si pořád věřili a vůbec jsme nepanikařili.

Sparta ke konci hodně přitvrdila a některé zákroky byly vyloženě na hraně. Museli jste být o to víc ve střehu?
Počítali jsme s tím. Trenéři nám říkali, abychom si hlavně u mantinelu dávali pozor, když nás budou dohrávat. Aby opravdu nedošlo k nějakému zranění. Tohle prostě k play off patří. Když druhé mužstvo prohrává, tak se snaží si svého soupeře připravit na další zápas. My jsme jim ale nedali nic zadarmo!

Co je vaší nejsilnější zbraní, kterou se vám zatím daří Spartu přehrávat?
Určitě vůle, bojovnost, agresivita a dobré bruslení. I u nich musíme hrát stejně. Uvidíme, co nám řekne trenér, jakou taktiku vymyslí.

To se zatím trenérskému triu daří a je vidět, že máte Spartu celkem přečtenou.
Je pravda, že zatím soupeře bráníme úspěšně. Musím to zaklepat a doufám, že nám to ještě jeden zápas vydrží. (úsměv) Budeme se hrozně moc snažit a uvidíme, jak to dopadne. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdybychom vše ukončili co nejdřív.

Roman Prošek
Roman Prošek

Související články