HC Energie Karlovy Vary

Náš bojovný tým udělá pro úspěch maximum,“ věří kouč Josef Paleček

Poslední krok zbývá udělat karlovarské Energii k tomu, aby zopakovala svoji loňskou účast ve finále ČP play off 02 extraligy. Karlovarští trenéři sice videozáznamy z předchozích duelů sledovali, ale nepřikládají jim příliš velikou důležitost. „Oba celky se za ty čtyři utkání dobře poznaly. Na to, co bylo v prvním nebo v jakémkoliv jiném zápase, nemyslíme. To co bylo, musíme hodit za hlavu. Pro nás je důležité se teď plně soustředit na dnešní utkání,“ přiznal kouč Paleček.
Rozhodující bude úvod zápasu. „Musíme se dobře připravit na začátek. Oni na nás vlítnou a budou se snažit nás dostat pod tlak. Nad tím musíme přemýšlet a přijít na něco, jak ho eliminovat,“ popsal trenér jeden z nejdůležitějších okamžiků čtvrtečního duelu, který podle všech předpokladů určitě přijde.

V holešovické Tesla Aréně je veliké kluziště. Na Slavii je pro změnu úzké. Oba celky hrají nátlakový hokej, ale každý úplně jiný. „Hráči Sparty jsou k tomu přizpůsobeni. Nejsou tak agresivní jako slavisté. Jsou to technici, kteří hodně bruslí. Ton, Netík nebo Kratěna jsou výborní na puku. Když mají prostor, tak jsou k neudržení. Na videu se podíváme, jak tito hráči zakládají útok, jak si najíždějí, abychom byli schopni je nějakým způsobem bránit,“ přidal karlovarský lodivod.

Holešovický tým je nejsilnější v přesilových hrách a také v prostoru za brankou odkud centr rozděluje kotouče na najíždějící hráče před branku. „Každý zápas to takhle hráli. Přihrávky před přední tyčkou do předbrankového prostoru jsou hodně nebezpečné. O tom už víme a pracujeme na tom v každém utkání,“ pokračoval Paleček.

Sparta má i rychlé hráče. „Ton, když dostane prostor, tak si dokáže najet do třetiny. Naším úkolem bude jej zbrzdit. Myslím si, že na to všechno jsme připraveni a bude záležet na tom, jak to všechno budeme realizovat na ledě,“ uzavřel první trenér karlovarské Energie.

Související články

Reportáž | čt 26.3.2009

Sparta vrací sérii na západ Čech

Preview k zápasu | st 25.3.2009

Odpočinutí energetici míří opět do metropole