HC Energie Karlovy Vary

Petr Kumstát: Rozhodl především gólman

Už je to tady! Rok utekl jako voda a máme tu opět finále. Celá série bude atraktivnější v tom, že sokem energetiků bude zase pražská Slavia. Aby tomu opravdu tak bylo, musel karlovarský tým definitivně ukončit semifinálový boj s druhým pražským S. Po nevydařeném čtvrtečním pokusu nikdo nepochyboval, že v sobotu se na domácím ledě Energie předvede v tom nejlepším světle. Šestý semifinálový boj vypadal od samého začátku hodně napínavě. Soupeři nabuzení možností dorovnat sérii dost tlačili a v jejich očích byla čitelná snaha vynutit si poslední možný zápas. Už víme, že to se jim nepodařilo. Proč? Odpověď je jednoduchá. Proti nim stál skvělý tým s ještě skvělejším gólmanem. Význam Lukáše Mensatora v rozhovoru potvrzuje i jedna z domácích věží, Petr Kumstát.
Petře, od začátku jste byli v ofenzívě, bylo tedy asi logické, že jste skórovali jako první?
Určitě, my jsme začali výborně. Myslím si, že celý zápas to bylo vyrovnané, ale tak jako v předešlých zápasech, tak i dneska rozhodl gólman. My jsme ho měli, Lukáš se rozprostřel přes celou bránu a ani dneska nic nepovolil.

Sparťané se mnohdy uchylovali k netradičním zákrokům na vaší stranu, co na to říkáte?
To je prostě play off. Sparta prohrávala, chtěli to zvrátit, ale myslím si, že to všechno proběhlo v pořádku a my jsme zaslouženě postoupili.

Jejich vyrovnání proběhlo velice dramaticky, jak to vypadalo z ledu?
My jsme hráli oslabení 5 na 3, dobře jsme to ubránili, ale pak už jsme tam byli dlouho, čehož Sparta dobře využila.

Později jste se sice dostali do vedení, ovšem tlak se stupňoval. Proti tomu byl asi nejlepší obranou 3. gól?
Bylo to 2:1 a bylo to na vážkách. Věděli jsme, že budou dávat všechny síly hlavně do útoku. Takže pak bylo dobře, že jsme šanci proměnili ve třetí gól.

No a po čtvrté brance bylo asi všem jasné, že finále máte otevřené.
Určitě ano. Sparta tam potom už hrála na tři pětky, myslím si, že jí docházely síly, kdežto my jsme hráli pořád v pětkách čtyřech. Takže to asi v závěru rozhodlo.

Takže po roce si zopakujete finále se Slavií, jak to vidíte letos?
Uvidíme. Slavia bude favorit, mají výborné mužstvo, výborné hrají a my se budeme snažit stejně tak, jako jsme se snažili doposud. Budeme hrát svůj hokej a budeme se snažit překvapit.

Související články

Reportáž | so 28.3.2009

Energie si zopakuje finále se Slavií!