HC Energie Karlovy Vary

Diváci byli fantastičtí, vzkazuje Lukáš Pech

Podruhé si Energie zahrála opravdové play off a podruhé proplula až do finále. V sobotním duelu porazila Spartu 4:1 a celou sérii vyhrála 4:2 na zápasy. „Jsme skvělá parta. Postup jsme si uhráli bojovností a podle mého jsme si to i zasloužili,“ radoval se po zápase Lukáš Pech.
Finále jste vybojovali v téměř shodném složení jako loni. Jeden z mála nováčků je paradoxně trenér Josef Paleček…
Pro něj to bylo hodně těžké. Musel všem dokázat, že je výborný trenér a že dokáže navázat na práci Zdeňka Venery. Povedlo se mu to, takže klobouk dolů.

Na Vaší tváři jsou vidět šrámy. Poslední zápas byl asi hodně tvrdý?
Myslím si, že to byl nejtěžší zápas celé série, i když jsme v ní dvakrát hráli prodloužení. Jsem rád, že jsme to naší bojovností uhráli. Všichni jsme bojovali, padali do střel a jak se říká, padali na hubu. Myslím si, že jsme si to zasloužili.

V čem tkví kouzlo Vašeho domácího stadionu. Za dva roky play off jste zde prohráli zatím jen jednou.
Tady je nádherná atmosféra. Musím poděkovat všem divákům a fanouškům karlovarského hokeje. Podle mě byli fantastičtí a věřím, že nás budou podporovat i v pátek a v sobotu. Tady ten stadion je výjimečný. Atmosféra je taková surová a lidé jsou tak blízko, že cítíte každý jejich nádech.

Čeká vás opět Slavia Praha. Co k tomu říct?
Starý známý z minulého roku. Slavia je samozřejmě výborné mužstvo, vyhrála základní část. Mají Jardu Bednáře, který dokáže rozhodovat zápasy. Na něho si budeme muset dávat pozor. Samozřejmě mají i jiné hráče. Musíme hrát pořád svým stylem. Nechci nějak předjímat, ale pokud budeme hrát jako dosud, tak to bude dobré.

Jak se díváte na otázku slávistických gólmanů? Může tudy vést cesta?
Dominik Furch je mladý gólman, který nemá zkušenosti. Občas se mu nějaký zákrok nebo zápas nepovede, ale svojí kvalitu už má. Kdyby byl špatný, tak nemůže chytat extraligu. My nebudeme koukat, jestli tam je on nebo Standa Neruda. Chceme se soustředit hlavně na náš výkon a cpát se do jejich brány.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 29.3.2009

Petr Kumstát: Rozhodl především gólman

Reportáž | so 28.3.2009

Energie si zopakuje finále se Slavií!