HC Energie Karlovy Vary

Žáci pátých tříd bojují o medaile

Nejen seniorský tým, ale i žáci pátých tříd si užijí o tomto víkendu vyvrcholení sezony. Od 3. do 6. dubna se totiž představí na mistrovství republiky pátých tříd.
Turnaje, který se odehraje v Brně, se zúčastní deset týmů z celé republiky. Ty jsou rozlosovány do dvou skupin po pěti účastnících. Mladíci Karlových Varů byli losem zařazeni do skupiny A společně s týmem Olomouce, Kolína a Českých Budějovic. Nesmíme zapomenout ani na celek domácích hokejistů, kteří společně s mladými energetiky patří k favoritům celého turnaje. Třetí z favoritů Sparta Praha byla nalosována do skupiny B. Celý turnaj bude probíhat tři dny. Již v pátek v osm hodin nastoupí k prvnímu zápasu favorité ze Sparty proti hráčům z Litoměřic. Mladí energetici se postaví proti svému soupeři přesně v poledne. Druhý zápas odehrají ještě týž den v 17:30. Další den odehraje Energie zřejmě nejdůležitější zápas ve skupině proti Brnu hned v devět hodin a dvacet minut. Poslední zápas ve skupině mají Karlovy Vary v plánu o deset minut dříve než druhý zápas v pátek.

Z pětičlenných skupin postupují do nedělního semifinále dva týmy. Vítězové semifinále si zahrají v neděli od pěti hodin finále, poražená mužstva čeká boj o třetí místo. Ani ostatní týmy nepřijdou v neděli na prázdno. Každé mužstvo bude hrát o umístění se stejně postaveným soupeřem z druhé skupiny.

Program HC Energie Karlovy Vary

Pátek 27.3.

12:00 HC Energie K. Vary - SC Kolín
14:30 Oficiální zahájení turnaje
17:30 HC Mora Olomouc - HC Energie K. Vary

Sobota 28.3.

9:20 Kometa Group Brno - HC Energie K. Vary
17:20 HC Energie K. Vary - HC Mountfield Č. Budějovice

Neděle 29.3.2009

8:00 A1 – B2 /zápas o finále/
9:30 B1 – A2 /zápas o finále/
11:00 A5 – B5 /zápas o 9. – 10. místo/
12:30 B4 – A4 /zápas o 7. – 8. místo/
14:00 A3 – B3 /zápas o 5. – 6. místo/

15:30 zápas o třetí místo
17:00 zápas o první místo – finále

18:30 Slavnostní ukončení turnaje, vyhlášení cen

Účastníci turnaje

skupina A: Kometa Group o.s. Brno, HC Energie Karlovy Vary, HC Mora Olomouc, SC Kolín, HC Mountfield České Budějovice

skupina B: HC Sparta Praha, HC Stadion Litoměřice, HC Oceláři Třinec, HC Moeller Pardubice, HC RI Okna Zlín