HC Energie Karlovy Vary

Dokoná v pátek Energie senzaci?

V základní části odsud odjížděli se svěšenými hlavami a gólovým přídělem, v play off se zde však stali novými pány. Uspějí-li energetici v O2 aréně potřetí v řadě, přivezou Karlovým Varům jejich první pohár pro vítěze extraligy. Ale pozor. V cestě jim stojí stále úřadující mistr, jenž se v letošních vyřazovacích bojích ze stejné situace dokázal oklepat. Poslední schod ke hvězdám se Energie pokusí zdolat v pátek neobvykle od 18:15. Přímý televizní přenos tentokrát zprostředkuje kanál ČT4.

Dobře naladění hokejisté lehce potrénovali

Mikuláš Antonik Po čtvrtém utkání finálové série, tedy ve středu, se mužstvo z lázeňské metropole vrátilo domů, ačkoli již dnes večer odcestovalo opět do Prahy. Kouč Antonik situace ve zkratce objasnil. „V O2 Aréně je nějaký program a my jsme neměli možnost trénovat. Proto jsme se vrátili domů. Nechtěli jsme se v Praze někam stěhovat. Vyspali jsme se ve vlastních postelích a odpoledne jedeme zase zpátky do Prahy.“

Čtvrteční dopolední trénink byl dobrovolný, ale účastnili se ho všichni hráči s výjimkou Lukáše Mensatora. Karlovarský gólman se byl pouze protáhnout, zacvičil si v tělocvičně a na rotopedu. Josef Řezníček to s úsměvem okomentoval: „On jediný má nárok si odpočinout.“

Celé mužstvo se na tréninku bavilo a jezdilo s úsměvem. „Nálada je pohodová. Všichni kluci jsou v pohodě, a kdyby tady nebylo tolik novinářů a kamer, tak by určitě dělali nějaké blbosti,“ popsal atmosféru v karlovarském mužstvu masér Libor Kuchyňa.

Dobrou náladu hokejistům nezkazilo ani několik herních cvičení Josefa Palečka, při kterých se již zapotili. „Nebylo to nic náročného. Jenom jsme si trochu zabruslili a zastříleli na branku. Celý trénink byl hodně oddechový,“ popsal kouč celé včerejší dopoledne.

Nakonec si to všichni rozdali v soutěži o dřeváka týmu. Hráči jezdili nájezdy na brankaře a každý, kdo proměnil, se mohl svým „méně“ šikovným kolegům už jenom smát. Po tréninku se celé mužstvo rozjelo domů na oběd a odpoledne se opět sešlo, aby se vypravilo na páté utkání do Prahy. Byl to jeho poslední trénink v Dolní Kamenné?

Naplní se Kumstátova věštba?

Jedna z karlovarských věží se nechala po prvních dvou zápasech slyšet, že slavit se bude už v pátek. „Pro nás je jenom dobře, že jsme vyhráli tyto dva zápasy. To co řekl Petr, jsme brali trochu s nadsázkou, ale teď by to třeba mohlo vyjít,“ přiznal Milan Procházka.

Dobroň už je bez krunýře

Michal Dobroň Obránce Michal Dobroň toho v play off moc neodehrál. Už v prvním zápase si v nevinně vyhlížejícím souboji zlomil klíční kost. Na konci dubna půjde na další operaci, při které mu odstraní dráty fixující kost. Následně jej čeká rehabilitace. Jak on prožívá finále a celé play off? „Prožívám to s klukama stejně naplno, jako bych byl v dresu a na ledě. Snad s tím rozdílem, že jsem strašně nervózní. Když hraji, tak se tak nenervuji, jako když stojím za mantinelem,“ přiznal zraněný zadák, jenž se v podobné situaci ocitá poprvé. „V životě se mi to nestalo. To, co teď prožívám, je pro mě něco nového. Alespoň kluky trochu podporuji po psychické stránce. Utěšovat je nemusím. Oni to nepotřebují,“ popsal Dobroň svou novou roli v týmu.

Statistiky play off

HC Energie Karlovy Vary
Nejproduktivnější hráčMarek Melenovský - 12 bodů (2+10)
Nejlepší střelecMilan Procházka, František Skladaný - 6 branek
Nejlepší nahrávačMarek Melenovský - 10 asistencí
Nejlepší v +/-Milan Procházka +8 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 38 TM
BrankářiLukáš Mensator 94.29 %, 2.17 g/z
Úspěšnost přesilovek13.25 %

HC Slavia Praha
Nejproduktivnější hráčJaroslav Bednář – 22 bodů (12+10)
Nejlepší střelecJaroslav Bednář - 12 branek
Nejlepší nahrávačRoman Červenka - 11 asistencí
Nejlepší v +/-Roman Červenka + 11 bodů
Nejtrestanější hráčJiří vašíček – 82 TM
BrankářiDominik Furch 88.80 %, 3.20 g/z
Stanislav Neruda 89.68 %, 3.38 g/z
Úspěšnost přesilovek15.07 %

Vzájemné zápasy 2008/2009

6. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:3
19. kolo HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:5 pp
32. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 5:3
45. kolo HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 7:3
F1 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:1
F2 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 1:5
F3 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 sn
F4 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:6

Vzájemné zápasy 2007/2008

3. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 5:6 pr.
16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:0
29. kolo HC HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:2
42. kolo HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4
F1 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:5
F2 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:2
F3 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 3:4
F4 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 8:2
F5 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:0
F6 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:1
F7 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:2

Sestavy z posledního utkání

HC Slavia Praha: Neruda (30. Furch) - Kadlec, Drtina, Kolařík, Žižka, Sloboda, Vašíček - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Beránek, Doležal - D. Hruška, Endál, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - od 21. navíc M. Čermák

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Kristek, Sailer - Dej, Budínský, Zaťovič

Související články

Reportáž | pá 10.4.2009

Senzace se nekoná, alespoň prozatím