HC Energie Karlovy Vary

Žáci pátých tříd jsou pátí

Minulý víkend se v Brně rozhořel boj a mistra České Republiky. Energetici zanechali slibný dojem a obsadili pátou příčku. Od bojů o medajle je přitom dělily pouhé dvě branky.
Hned první utkání naznačilo, že mladí energetici na tomto turnaji nedostanou nic zadarmo, avšak šance na úspěch je veliká. První zápas mládežníci ze západu remizovali s Kolínem 4:4. Večer si však spravili chuť a roznesli Olomouc 4:8. Do druhého dne zřejmě vstali Karlovarští levou nohou a hned v půl desáté ráno podali nejhorší výkon na turnaji, nebo alespoň co se výsledku týče. Karlovy Vary prohrály s Brnem 4:1 a pomalu ale jistě zjišťovaly, že úvodní remíza je může hodně mrzet. Stála je totiž boj o bronzové medaile i přes večerní výhru nad Českými Budějovicemi v poměru 3:1

Díky horšímu skóre se páťáci z Karlových Varů umístili právě za Kolínem a tak na ně zbyl pouze nepopulární boj o páté místo.

Třetí místo ve skupině odsoudilo jediné představitele západočeského hokeje do nedělního boje o pátou pozici proti HC Spartě Praha. Tento souboj zvládli na výbornou a Spartu porazili 3:2. Z Brna si tak odvážejí páté místo a zanechali tak mnohem slibnější dojem než žáci čtvrtých tříd.

Výsledky zápasů HC Energie

HC Energie K.Vary – HC Kolín 4:4
HC Energie K.Vary – HC Olomouc 8:4
HC Kometa Brno – HC Energie K.Vary 4:1
HC Mountfield České Budějovice – HC Energie K.Vary 1:3
/zápas o 5. místo/ HC Sparta Praha - HC K.Vary 2:3