HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Němec a František Skladaný podepsali nové dvouleté smlouvy

Ještě před zahájením světového šampionátu si karlovarská Energie pojistila služby dvou svých opor. Na dva roky podepsali s mistrovským klubem nové kontrakty reprezentační obránce Ondřej Němec a nejlepší střelec klubu v play off František Skladaný (na snímku). "František Skladaný odehrál v Karlových Varech tři dobré sezony a letošní play off zvládl ve výtečné formě. Proto jsme se mu rozhodli nabídnout novou smlouvu na dva roky. Jsme velmi rádi, že naši nabídku na stejnou dobu akceptoval také Ondřej Němec, a to ještě v době před mistrovstvím světa. Ve stávající smlouvě měl totiž klauzuli, že může za určitých podmínek odejít do zahraničí. Takto jsme si našeho klíčového obránce pojistili i na další sezonu,“ vysvětluje generální manažer klubu HC Energie Miroslav Vaněk. Podrobnosti naleznete uvnitř článku.
Další dvě výrazné osobnosti letošního mistrovského kádru HC Energie zůstávají i pro další sezony věrné karlovarským barvám. Nové dvouleté smlouvy se Západočechy podepsali obránce Ondřej Němec a útočník František Skladaný. „Frantovi končila po třech letech strávených v Karlových Varech smlouva. Byli jsme si dobře vědomi, že hráč má za sebou velmi kvalitní sezony a ve skutečně výtečné formě se prezentoval rovněž v letošním play off. Vedení se proto Frantovi rozhodlo nabídnout nový dvouletý kontrakt. O hráče byl zájem také z jiných klubů, proto jsme rádi, že se rozhodl nadále působit v Karlových Varech,“ informuje o novinkách v klubu generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk.

František Skladaný přišel do Karlových Varů před třemi lety poté, co strávil několik sezon v amerických soutěžích. Během svého pobytu v zámoří studoval na bostonské univerzitě management. Za tři roky nevynechal v dresu Energie jediné utkání a v produktivitě patřil k předním osobnostem týmu. Své nejlepší období si ale schoval až na letošní play off, ve kterém byl díky osmi přesným trefám nejlepším střelcem Karlovarských v cestě za titulem. Loni si Skladaný zahrál se slovenskou reprezentací na světovém šampionátu v kanadském Halifaxu.

Zelenobílý trikot bude v příštím roce nosit také Ondřej Němec. „Ondra měl s klubem smlouvu i na příští sezonu. Ve smlouvě měl ale uvedenu klauzuli, dle které mohl za určitých okolností odejít do zahraničí. Protože předpokládáme, že by Ondřej Němec měl v dalším extraligovém ročníku patřit k našim klíčovým hráčům, rozhodli jsme se mu nabídnout novou dvouletou smlouvu, aby nehrozilo nebezpečí jeho odchodu. Dle původního kontraktu totiž mohl Ondra za splnění určitých finančních podmínek přijmout zahraniční angažmá. Takto máme tedy jistotu, že hráč zůstává v sezoně 2009/10 stoprocentně v Karlových Varech. Jsme velice rádi, že jsme k dohodě došli ještě před zahájením mistrovství světa, na které Ondra s národním týmem ve čtvrtek odjíždí. Věříme, že hráč bude v další sezoně patřit k tahounům mužstva, na kterých bude ležet největší odpovědnost za výkony týmu.“

Vsetínský odchovanec Ondřej Němec přišel do Karlových Varů před sezonou 2005/06. Jako velký talent a stálý člen mládežnických výběrů České republiky se ještě ve Vsetíně velmi rychle přizpůsobil dospělému hokeji a na západ Čech přišel ve 21 letech už jako zkušený extraligový hokejista. V jeho hře vždy dominovala šikovnost a dobrá poziční hra. Navíc se jako pravák velmi dobře prosazoval i v přesilových hrách. Největší porci zápasů za Karlovy Vary odehrál po boku Josefa Řezníčka. Němec patří také k železným mužům týmu, za poslední tři roky vynechal kvůli otřesu mozku jen jedno semifinálové utkání se Spartou. V mistrovské jízdě vyřazovacími boji byl s 11 kanadskými body nejproduktivnějším obráncem týmu a v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách byl vůbec nejlepším z celého týmu. Ondřej Němec v letošní sezoně pronikl i do národního mužstva a na přelomu dubna a května si užije svou první účast na světovém šampionátu.