HC Energie Karlovy Vary

Chceš trénovat a hrát hokej s Lukášem Mensatorem a Václavem Skuhravým? Přijď mezi nás!

"Chceš trénovat a hrát hokej s Lukášem Mensatorem a Václavem Skuhravým? Tak přijď mezi nás!“ S tímto heslem karlovarská Energie láká chlapce do přípravky. Specialista pro začínající hráče Zdeněk Kubálek přibližuje jak začít s hokejem. „Přihlásit se může právě nyní každý chlapec, ale i dívka, ve věku od 4 do 8 let. Pro začátek v tomto sportu je teď nejvhodnější doba. Probíhá tzv. letní příprava, kde dětem stačí jenom míč a chuť sportovat. Rodiče teď neplatí žádné příspěvky. Při přechodu na led v září stačí jen základní vybavení. Tj. rukavice a přilba. Brusle i hokejku dostane každý vážný zájemce zapůjčeny od klubu,“ vysvětluje Zdeněk Kubálek. Rodiče získají další informace na telefonním čísle 777 102 470, právě u pana Kubálka. Nově nás můžete kontaktovat či požádat o podrobnější informace prostřednictvím elektronického formuláře.
Příprava je v tomto věku brána jako všesportovní. „Většinu času v tomto období trávíme na hřišti nebo v tělocvičně v areálu ZŠ na Růžovém Vrchu. V letních měsících se zaměřujeme především na všestranný pohybový rozvoj dětí,“ pokračuje Zdeněk Kubálek. Jaké mají trenéři úmysly? Odpověď je jasná. „Hlavním cílem klubu v prvních letech trénování je vytvořit dobré sportovní základy a získat vztah ke sportu. Chceme, aby se děti sportem bavily a na tréninky a zápasy se těšily. To je základ, který je pak odrazovým můstkem k výkonnostnímu sportu.“

Co může klub nabídnout dětem, které budou a mají o hokej zájem?

HC Energie Karlovy Vary – sportovní oddíl

  • umožňuje všem svým členům účast v tréninkových programech pro všechny věkové kategorie (přípravka, ml. žáci, st. žáci, dorost, junioři, muži)
  • poskytuje vynikající zázemí
  • zajišťuje profesionální trenéry

Nejvyšší soutěž v regionu

V celém Karlovarské kraji nenajdete kolektivní sport, který nabízí možnost všem věkovým kategoriím hrát nejvyšší republikovou soutěž. Tato skutečnost je jasným důkazem kvalitní práce jak vedení klubu, tak jeho trenérů.

Velmi dobré zázemí

Hráči mají možnost využívat při trénincích kvalitní zázemí (šatny, rehabilitace, tělocvična, hřiště, atletická dráha, bazén, ledová plocha, posilovna).

Kvalifikovaní a zkušení trenéři

O mládež se stejně jako o dospělé stará tým profesionálních, kvalifikovaných a zkušených trenérů. Tréninkový program zaručuje dětem všestrannou sportovní přípravu. Hráči cestují nejen po celé ČR, ale mají možnost cestovat i do zahraničí.

Finanční "nenáročnost"

Všeobecný názor, že lední hokej je pro rodiče příliš drahá záležitost, není zcela na místě. Začínajícího hráče lze vybavit vším potřebným v řádu stokorun! Pro začátek není nutná kompletní a už vůbec ne nová nebo dokonce špičková výstroj. Se vším vám v začátku ochotně poradí trenéři nebo klubový specialista pro začínající hráče.

Klub a sponzoři se významnou měrou podílejí na financování nákladů spojených s provozováním tohoto sportu. Rodiče při nástupu na led po dobu absolvování základního kurzu, neplatí žádné příspěvky

Ulehčení pro začínající hráče

Klub HC Energie Karlovy Vary se rozhodl ulehčit začínajícím hráčům vstup do tohoto sportu tak, že:
  • každý hráč, který nastoupí do přípravy na led dostane od klubu zapůjčeny hokejové brusle a dostane hokejku.
  • adeptům na brankáře zapůjčí základní výstroj
  • každý hráč klubu obdrží celoroční zvýhodněnou vstupenku na všechna utkání A týmu!

Trenérský tým HC Energie Karlovy Vary – garant kvalitní sportovní přípravy ve všech věkových kategoriích

Mgr. Zdeněk Kubálek
organizace náboru, specialista pro začínající hráče

Mgr. Jiří Ryžuk
vedoucí trenér žákovských tříd