HC Energie Karlovy Vary

Hokejisté poprvé trénovali na ledě

Ačkoli se venkovní teplota vzduchu šplhala k třicítce, v malé hale KV Areny byste dnes v triku a žabkách nepochodili. V půl šesté zde totiž začal první trénink úřadujících hokejových mistrů, na kterém se kouči Palečkovi hlásil kompletní kádr včetně nové posily. Je jí slovenský útočník Marek Haščák, který do Karlových Varů přišel na zkoušku z Dukly Trenčín. Prvotní složení jednotlivých pětek a krátký rozhovor s hlavním trenérem si přečtěte uvnitř článku, v galerii pak přinášíme fotoreportáž.

Rozhovor s Josefem Palečkem

Pane Palečku, jaký bude režim těchto dní, kdy začínáte s přípravou na ledě?
Polovina mužstva byla dnes ráno v Praze na prohlídkách VO2 max a večer jsme trénovali společně. Zítra absolvuje prohlídku druhá polovina mužstva, s ostatními máme dopoledne trénink a večer se opět sejdeme společně. Od příštího týdne pak máme tréninky rozdělené na party. Jedna parta v posilovně, druhá na ledě, pak se vymění a odpoledne jdeme na led zase všichni.

Jaké herní situace budete postupně nacvičovat?
Chtěli bychom zopakovat něco z toho, co jsme hráli loni. Protože ale v nové aréně máme menší hřiště, musíme tomu trochu přizpůsobit i tréninky.

Jaký je zatím zdravotní stav mužstva, omezuje někoho zranění?
Zdravotní stav mužstva byl po celou dobu přípravy optimální, naštěstí se nám vyhnula vážnější zranění. Byly tam jen nějaké drobnosti, kdy třeba hráč netrénoval dva dny, ale pak se opět dal do kupy. Doufám, že to tak bude i pokračovat.

Lze v dnešním rozlišení hráčů dle barevných dresů spatřovat první náznak sestavy?
Je to takové první seznamovací složení. Někteří tak už možná zůstanou, některé můžeme prohodit.

Čeká Vás řada přípravných utkání, v nich si zřejmě budete chtít vyzkoušet všechny hráče a poté kádr zúžíte, že?
Přesně tak. Teď tu máme pět pětek, včetně nového hráče Haščáka. Všichni dostanou příležitost a podle jejich výkonu budeme postupně kádr zužovat.

Můžete o nové posile říci několik slov?
Je to nadějný talentovaný hráč, na kterého jsme dostali dobré reference. Zatím je tu na zkoušku, uvidíme tedy, jak se ukáže.

Opět jedete na turnaj do švýcarského Zugu. Byli jste tam tedy loni spokojení?
Spokojení jsme byli, byl to velice dobrý turnaj. Hlavně se to všechno hraje na jednom místě, nemusíme tedy někde cestovat. Byli tam kvalitní soupeři a budou tam i letos. A pro přípravu je dobré, že se tam hraje i trochu jiný styl hokeje. Hraje tam hodně Kanaďanů, hokej je tvrdý, takže je to pro nás mnohem lepší příprava, než přátelské zápasy tady doma.

V jakých pětkách hokejisté trénovali?

Brankáři: Mensator, Sáblík, Závorka

Červení: Němec, Čutta – Kumstát, Skuhravý, Košťál

Žlutí: Prošek, Mucha – Kristek, Hluchý, Pletka

Bílí: Dobroň, Hájek – Skladaný, Pech, Melenovský

Zelení: Brňák, Parýzek – Zucker, Dej, Zaťovič

Černí:Černý, Schmidt – Budínský, Kuběna, Rohan, Haščák