HC Energie Karlovy Vary

Po první třetině byli trenéři zklamáni, na konci zápasu se už usmívali

Hokejisté karlovarské Energie porazili v úvodním zápase sezony druholigový ruský celek Gazprom Orenburg 6:3. Přesto museli trenéři hráčům o první třetině hodně domlouvat. „Na začátku utkání jsme měli problém s pohybem, ale postupem času se to zlepšovalo a nakonec jsme zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil utkání asistent na karlovarské střídačce Mikuláš Antoník.

Začátek Západočechům vyšel na výbornou. Už v první minutě rozvlnil sít za Nugumanovem Rastislav Dej. „Po úvodní brance jsme polevili,“ začal se ohlížet za zápasem Mikuláš Antonik a pokračoval: „Tím jak soupeř vyrovnal, tak zjistil, že se proti nám dá hrát. Přidal na bruslení a začal hrát hodně urputný styl hokeje. Proto se také dostal do vedení 3:1.“ I když Energie po dvou třetinách prohrávala o dvě branky, tak se její herní projev zlepšil. „Měli jsme spoustu šancí. Nastřelili jsme několik tyček a v některých fázích zápasu jsme soupeře nepustili do hry,“ pokračoval Antonik.

Třetí část se nesla ve znamení domácí útočné síly. „Podařilo se nám vstřelit pět branek a utkání jsme otočili. Kdybych se měl ohlédnout za celým utkáním, tak bych musel říci, že jsme měli na začátku problém s pohybem a s důrazem. To se postupem času zlepšilo a ukázalo se to i na výsledku,“ přidal Antonik.

Nejen podle trenérových slov, ale i podle řady diváků působilo mužstvo těžkopádně. „To je samozřejmé. Na ledě jsme teprve od středy minulého týdne. Rozehranost a pohyb nám prozatím trochu váznou. Na druhou stranu soupeř byl na ledě o deset dní déle než my. Ze začátku to mohlo být trochu znát, ale nakonec jsme se s tím dobře poprali a utkání vyhráli,“ porovnal Antonik oba celky.

Do hry se nepodívala šestice hráčů. Obránci Dobroň a Němec. V útoku doslali volno Pech, Skladaný, Kristek a Hluchý, na led se naopak podívali mladíci a nové posily. „Myslím si, že se zařadili do mužstva standardním výkonem. Všichni se snažili podat co nejlepší výkon, aby si vydobyli místo v základní sestavě,“ uzavřel hodnocení zápasu.

Brňák: Bojujeme o místo v sestavě

To, že byl v úvodu Orenburg lepší, přiznal po zápase i Tomáš Brňák. „Brankově byli určitě lepší, protože vyhrávali 3:1. Dokázali se prosadit po našich chybách. Ale byl to první zápas, který je o seznámení s pukem. V poslední třetině jsme ale ukázali, že hokej hrát umíme,“ přiznal po utkání mladíček, který bojuje o místo v sestavě.

V pěti formacích se hrát nedá. Proto doslalo několik hráčů volno. „Trenéři nám dali příležitost, abychom se ukázali. Je nás hodně, kdo se chce prosadit do základní sestavy. Kluci co dostali volno, tak mají více času potrénovat a připravit se na úterní utkání s Libercem,“ pokračoval Brňák.

Co všechno může přinést přípravné utkání mladému hráči? Tomáš Brňák má jasnou odpověď. „I když je to jenom přípravný zápas, tak jsou to pro nás cenné zkušenosti,“ stručně odpověděl.

Hodně se v utkání blýsknul Vít Budínský. Vstřelil dvě branky. „On je velice šikovný hráč. Je to jenom na něm jestli dostane šanci. Takových, jako je on, je nás tady hodně. Všichni hráči jako je Víťa nebo já, tak se bijeme o místo v sestavě. Uvidíme, jak to všechno dopadne,“ uzavřel.

Související články