HC Energie Karlovy Vary

Myslím si, že utkání mělo velice slušnou úroveň, hodnotí asistent trenéra Mikuláš Antonik zápas s Plzní

Nová KV Aréna přivítala první západočeské derby a sama ihned v začátku poznala, jak tuhý boj bude hostit minimálně dvakrát do roka. Utkání, kterému nechyběly ani góly, šance, střety a nakonec ani šarvátky, přihlíželo na přátelský zápas úctyhodných 3800 diváků. Nová KV Aréna lidi táhne a Mikulášovi Antonikovi se v ní trénuje dobře.
Během utkání jste měli poměrně dost vyloučení. Čím to bylo?
Bylo to hlavně ve druhé třetině. Chyběl nám tam pohyb a chodili jsme potom pořád všude pozdě. Potom musíme samozřejmě tahat za záchranou brzdu a z toho všeho vyplývaly všechny fauly.

Ke konci zápasu jste dostali početní výhodu dvou mužů v poli. Co jste říkali hráčům?
Samozřejmě všichni věděli, že je to přesilovka 5 na 3. Určitě jsme chtěli, aby stříleli na branku, chodili do předbrankového prostoru a vytvořili si šanci. Myslím si, že Plzeň to odbránila vcelku dobře. Nějaké malé šance tam byly, ale nebylo to nic výrazného, takže z toho nakonec nic nebylo.

Letos prvně nastoupil brankář Závorka. Jak jste byl spokojen s jeho výkonem?
Hrál velice dobře. Chytal v klidu a s přehledem. Za góly, které dostal, nemohl. Nájezdy vychytal hodně v klidu. Myslím si, že s jeho výkonem můžeme být určitě spokojeni.

Když se podíváme na brankářskou trojici, kterou máte, jak jste s nimi spokojen obecně? Brankáři jsou velice vyrovnaní a kvalitní.
Jsou to všechno výborní gólmani a jsme rádi, že je tady můžeme mít.

Co bude s Tomášem Závorkou až skončí příprava?
Vše je zatím ještě v jednání, ale myslím, že se to všichni v brzké době dozví.

Co říkáte na ostatní mladíky? Jak s těmi jste spokojený?
Je vidět, že se snaží bojovat. Vědí, že míst v sestavě moc není a myslím si, že v dnešním zápase nezklamali.

Překvapilo Vás tempo dnešní utkání?
Myslím si, že tempo nebylo špatné. Samozřejmě jsme dnes v nějakém čtvrtém týdnu předzávodního období. Pro hráče už je to nejen fyzicky, ale i psychicky náročné. Neustále se opakují dvoufázové tréninky, posilovna, led. I tak si ale myslím, že utkání mělo velice slušnou úroveň.

Zpočátku to vypadalo, že se utkání zvrhne stejně jako poslední “přátelské“ utkání Plzně v Karlových Varech. Neměli jste z toho trochu obavy?
Ten zákrok a dohrání hráče myslím, že tam bylo vše v pořádku. Smůla byla v tom, že to zřejmě ten hráč nečekal a byl rozbalený. Určitě tam potom chviličku vzplály nějaké emoce, ale potom se to uklidnilo. Vím, že je to nepříjemné a kdyby se to stalo nám, stavěli bychom se k tomu možná jinak. Bohužel se to ale stalo tak, jak se stalo a já jen přeji hráči aby se brzy uzdravil a neměl žádné problémy. Bohužel je to tak. Může se to přihodit komukoliv.

Jak se Vám hraje respektive trénuje v nové hale?
Je to super. Určitě je to něco jiného. Je to moderní hala se zázemím a se vším všudy. Myslím si, že přechod z horšího do lepšího je vždycky pozitivní. Takže toto hodnotím velmi pozitivně.