HC Energie Karlovy Vary

Bylo to skvělé, usmívá se brankář Závorka po své premiéře

Tomáš Závorka. Nadějný brankář ve službách karlovarské Energie se dočkal příležitosti. V úterý si poprvé zachytal proti extraligovému celku a podle slov trenéra podal slušný výkon. „Tomáš za branky, které dostal, nemůže. Při nájezdech zase ukázal, že je velice klidný,“ chválil svého svěřence asistent Mikuláš Antonik.
Tomáš byl ze zápasu trochu nervózní. „Musím se přiznat, že jsem nevěděl, jaké to bude. Bylo to poprvé, co jsem nastoupil proti extraligovému celku. Na utkání jsem se moc těšil a myslím si, že to dopadlo dobře,“ mohl si po utkání oddechnout.

Tomáš Závorka si už jedno utkání v této sezoně zachytal. V brance Baníku Sokolov vychytal vítězství na ledě Klášterce nad Ohří 4:2. Jeho bilance je tak v letošní sezoně dvě vítězství. „V přátelských utkáních jde určitě i o výsledek. Důležitější, ale je abych měl z výkonu dobrý pocit a aby byli trenéři se mnou spokojeni. Směrodatné je připravit se na sezonu,“ pokračoval Závorka.

Jaké byly pocity karlovarské trojky po utkání s Plzní? Odpověď je snadná. „Cítím se v pohodě. Myslím si, že to bylo dobré utkání,“ reagoval.

Na zápasy ve II. lize chodí v průměru 800 diváků. Tentokrát výkon Tomáše Závorky sledovalo 3800 párů očí. „Bylo to skvělé. Přišlo opravdu hodně diváků na to, že to bylo přátelské utkání,“ liboval si. Celé mužstvo Energie si na novou halu teprve zvyká. „KV Arena je krásná a Karlovy Vary si jí za výkony v posledních dvou letech zaslouží. Samozřejmě to platí i o divácích,“ pokračoval.

Otázkou zůstává, co bude s Tomášem Závorkou na konci přípravy. „Mluvilo se sice o Kadani, ale momentálně je to tak trochu na mrtvém bodě. Nevím jak to momentálně vypadá. Kdyby to v Kadani nevyšlo, tak bych měl mít dveře otevřené v Sokolově a určitě rád tam budu chytat,“ popsal situaci, v jaké se momentálně nachází. V Baníku by měl mít jistý post jedničky. „To nevím, ale snad ano,“ dodal Tomáš Závorka s úsměvem.

Související články

Preview k zápasu | pá 7.8.2009

Západočeské derby nanečisto