HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Brňák: Chybky se najdou, ale my si šli za svým

Ve třinácté minutě skóroval, o chvíli později k tomu přidal ještě asistenci. Ačkoliv působí velice skromně, na ledě dokáže přesně zastat svou úlohu a nikdy není jen do počtu. Navrátilec z Mladé Boleslavi, který se v zeleném dresu rozehrává do skvělé formy, krátce a výstižně zhodnotil dnešní zápas.
Tomáši, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Od začátku zápasu jsme začali hrát my. Ostatně, to jsme si i stanovili v šatně, abychom od začátku začali hrát bez servítek. Podařilo se nám nastřílet góly a tím pádem jsme si i po celou dobu udrželi náš herní standard.

Takže by se z pohledu hráčů dalo říct, že jste měli od začátku utkání pod kontrolou?
To by měl ohodnotit někdo jiný, ale povídám, my jsme šli do hry s plným nasazením, ne vždy jsme všechno udělali správně, právě proto jsme dostali dva góly, ale zase do soupeřovy branky nám spadl puk celkem šestkrát, takže snaha dojít k vítězství byla evidentní.

Co byste řekl k vaší brance?
Každý gól je gól a když padne, tak je to jedině dobře. Dál raději toto hodnotit nebudu, abych si nepokazil štěstí. ( úsměv )

Tyto zápasy jsou přípravné. Myslíte si, že už jste dostatečně připraveni na extraligu, už máte vychytané všechny mouchy?
Myslím si, že pořád máme co zlepšovat. Jsou vždy nějaké chyby. I dnes se vyskytly, vzešly z nich například ty soupeřovy dvě branky. Naštěstí jen dvě, protože Lukáš Sáblík dneska jinak všechno skvěle vychytal. A my si chyby musíme uvědomovat a předejít jim. O tom to je.

Ve středu vás čeká další přípravné utkání, tentokrát s německým Ingolstadtem. Jak se připravíte na tohoto soupeře?
Já o tomto mužstvu moc nevím, nějaké extra přípravy zrovna na Ingolstadt v plánu nejsou. Prostě se samozřejmě budeme připravovat tak, jako na každý zápas. Budeme se snažit vyvarovat určitým chybkám, pokud dostaneme nějaký ten gól, tak musíme zabojovat a nějak to dopadne.

Související články

Preview k zápasu | ne 16.8.2009

Energetiky čeká boj o semifinále poháru