HC Energie Karlovy Vary

Rastislav Dej: Oba Lukášové jsou výborní, změnu brankářů jsem ani nevnímal

V šestém kole O2 extraligy si na Energii smlsli Bílí Tygři z Liberce. Po Severočechy zřejmě velmi dobrá strava, která po pěti minutách a dvoubrankovém vedení chutnala ještě více. Hráči Energie makají, snaží se, ale výsledek se ne a ne dostavit. Zklamaný byl mimo jiných také mladý útočník Rastislav Dej.
Rasťo, jak byste zhodnotil utkání po další prohře?
Nezachytili jsme opět začátek zápasu. Po pěti minutách jsme prohrávali 0:2. Není to dobré hlavně po psychické stránce, když doma prohráváte takhle brzy.

Hrajete na domácím ledě, máte mít hru v režii a vlétnout na soupeře hned od začátku. Paradoxně je to vždy naopak.
Nahecujeme se v kabině, řekneme si, že jdeme do toho, vytvoříme si tlak a prohráváme 0:2. Může to být tím, že se chceme dostat do vedení hned na začátku a z toho pak děláme chyby a sami dostáváme góly.

Ve druhé třetině se zranil Lukáš Mensator a zdálo se, že po jeho vystřídání dostala Energie impuls.
Lukáš Mensator dostal pukem do kolena a potom, co ho střídal Lukáš Sáblík, jsem to ani nevnímal, protože oba jsou výborní brankáři. Začali jsme ale více makat a dostávali jsme se do tlaku, měli jsme hodně střel, ale neodráželo se nám to na hokejky.

Jak je již zvykem, tak i dnes jste měli přesilovku pět na tři. Oproti ostatním zápasům jste ji však dokázali využít.
Na tréninku jsme se na tyto přesilovky zaměřili a konečně nám to vyšlo. Dávali jsme to do prázdné brány, ale musíme ještě více chodit do brankového prostoru.

Přišlo Vám, že byl Liberec v něčem lepší?
Pomohlo jim, že se dostali do rychlého vedení, ale celkově jsme byli lepším mužstvem my. Měli jsme více střel i šancí. Jak Liberec vedl a my museli dotahovat, tak nám pomalu docházely síly.

Jdete do dalšího utkání, opět na domácím ledě. V úterý přijede Třinec, na který Karlovy Vary dlouhodobě neumějí…
Nesmíme vůbec myslet na to, že se nám proti Třinci nedaří. Musíme hrát pořádně a doufáme, že prolomíme smůlu v KV Areně.

Související články

Preview k zápasu | so 19.9.2009

Přivezou Tygři do KV Areny první body?