HC Energie Karlovy Vary

Prostě jsme nehráli dobře, objasňuje Jaroslav Kristek prohru s Litvínovem

Energii se v nové aréně zatím příliš nedaří. Během pěti utkání doma vyhrála pouze jediné. Jaroslav Kristek dnes vsítil první branku duelu, ale bohužel ani to domácí nedokázalo nakopnout a opět doma ztratili body. Jak dnešní zápas hodnotí střelec první branky?
Stejně jako na Spartě vedla Energie 2:0, ale během zbytku utkání své vedení ztratila a nakonec prohrála. S Pražany vybojovala aspoň jediný bod, ale doma s Litvínovem nezvládla konec a body si nechala utéci. „Prostě jsme nehráli dobře. Vedli jsme 2:0, což nás ukolébalo, navíc jsme dostali góla do šatny ve druhé třetině. To nás hodně položilo a potom jsme se z toho už nedostali. Podle mě jsme měli víc šancí, ale bohužel jsme z toho žádnou branku nedali a oni z toho mála vytěžili maximum," uvedl posmutnělým hlasem Jaroslav Kristek.

V polovině druhé třetiny se musel po nešetrném zákroku dlouho sbírat z ledu domácí Lukáš Pech. Na druhé straně provinilec Radim Skuhrovec vyfasoval pětiminutový trest plus osobní trest do konce utkání. Byla to obrovská příležitost pro Energii, ale ta jí nevyužila. „My jsme se skoro ani nedostali do útočného pásma. Já nevím, ale těch pět minut bylo z naší strany tragických. Ne, že bychom nechtěli, ale my tu šanci ani pořádně nedostali za těch pět minut a možná, že i to se podepsalo na našem výkonu."

Dnešní utkání bylo jiné i tím, že se poprvé na lavici Litvínova objevila nová trenérská dvojice. Po boku Jiřího Kučery se postavil Jiří Šlégr. Většinou po změně trenérů přijdou i změny na ledě. „Já si myslím, že hrají pořád stejně. Mají tam sice nové trenéry, ale podle mě se toho moc nezměnilo a hráli podobně jako minulý rok."

Jaroslav Kristek otevřel v devatenácté minutě skóre a poslal domácí hráče do vedení. Do šaten tak mohli energetici odcházet za příznivého stavu. „U nás ve třetině se odrazil kotouč a náš bek to vyhodil po mantinelu, Marek Melenovský ho někde na modré čáře chytil. Já jsem jel středem, on mi to tam nahrál mezi beky. Pak už jsem jel na posledního beka a vystřelil mezi nohy."

Energie zatím vyhrává spíše na ledě soupeřů než ve své domácí KV Aréně. „Myslím si, že venku hrajeme lepší hokej než doma. Tady tu obranu otevíráme trošku víc a bohužel se nám to nevyplácí a padají z toho góly."

Litvínov do dnešního utkání držel až třinácté místo a zdálo se, že Energie bude mít snadnou práci. O to víc hráče mrzí, že nedokázali urvat ani jediný bod a navíc na domácím ledě. „Je jedno jestli jsou poslední nebo první. Prostě jsme prohráli a my to bereme jako každý jiný zápas. Bohužel jsme prohráli vlastními chybami, ale na druhou stranu, pořád je to jen začátek sezony. Budeme se muset zas chytit teď venku a přivést něco z Českých Budějovic. Potom hrajeme třikrát doma, tak budeme mít dost šancí to nějak napravit a urvat ty ztracené body."

Související články

Preview k zápasu | so 26.9.2009

Prodlouží energetici litvínovskou agónii?