HC Energie Karlovy Vary

Energetičky podlehly Neratovicím

Ženy: HC Neratovice - HC Energie K.Vary 5:4 ( 1:2, 1:2, 3:0 )
Další výjezd energetiček směroval na led Neratovic. Ačkoliv si celý zápas udržovaly své vedení, třetí třetina nakonec vyšla lépe domácímu týmu a utkání nakonec Neratovice otočily a zvítězily těsně 5:4.
Liga žen - skupina B, 7. kolo, ne 18.10.2009
Neratovice
Karlovy Vary
5:4
1:2, 1:2, 3:0
Branky: Rovašová 2, Genčevová, Šulcová, Čižková - Pöpperlová 2, Bauerová, Nárožná. Nahrávky: Rovašová 2, Červená 4 - Forejtová 3, Mašková, Schildhabelová. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 5:4.
Neratovice: Pecháčková (35. Šrámková) - Černá, Červená, Kopecká, Košková, Pištěková, Beránková, Bundová, Černochová, Čížková, Genčevová, Horčičková, Hrudková, Kuchařová, Loukotková, Pavlíčková, Šulcová, Teršová, Rovašová, Sýkorová
Karlovy Vary: Sýkorová - Wadowská, Schildhabelová, Hessová, Kotrbáčková - Mašková, Bauerová, Štollová, Čarnecká, Pöpperlová, Forejtová, Nárožná, Bryndáčová.

Komentář k utkání

Oslabené družstvo energetiček nastoupilo proti vedoucímu týmu skupiny B na ledě v Neratovicích. Překvapivý úvod utkání, kdy po sedmi vteřinách byla vyloučena Bauerová, využily lépe hostující. Dvojici Forejtová – Pöpperlová se podařilo ještě v první minutě ujet a Jana Pöpperlová otevřela ranou pod víko skóre zápasu. Domácí na gól zareagovaly zvýšením tlaku, což jim přineslo desetiminutový trest pro Teršovou. Snaha Neratovic tedy vynesla šanci energetičkám, které ji taky využily. Po přihrávce Maškové zvýšila náskok trefou do horní tyče, odraženou za záda Pecháčkové, Jitka Bauerová. Té se podařilo horní tyč trefit o necelé dvě minuty později ještě jednou, tentokrát se ale kotouč odrazil mimo bránu. I přes ubráněnou dvouminutovku, kdy si trest odpykávala Wadowská, skončila třetina stavem 1:2 pro domácí, když se podařilo v 18.minutě snížit stav Rovašové.

Do druhého dějství nastoupily domácí se snahou vyrovnat, Západočešky ale bránily a naopak ohrožovaly nečekanými výpady do útočného pásma. Ve 32.minutě se podařilo Schilhabelové uvolnit Forejtovou, které se podařilo překonat bránící hráčku a přihrát volné Andree Nárožné, která se radovala ze zvýšení náskoku a zároveň ze svého prvního gólu v lize žen. O tři minuty později se mohla Jana Pöpperlová radovat podruhé, zvýšila na 1:4. Proto se domácí tým rozhodl postavit do brány druhou brankářku, patnáctiletou Šrámkovou. S jejím příchodem se zápas začal měnit. Ve 36.minutě snížila na 2:4 Rovašová. I druhá třetina tedy dopadla lépe pro energetičky.

V poslední části se na dívkách ze západu projevila oslabenost týmu a také únava. Naopak Neratovice zvýšily tlak. Ve 42.minutě byly během několika sekund vyloučeny Mašková (KV) a Červená (NER). Mašková po svém návratu z trestné lavice zachytila puk na modré a sama ujížděla na branku. Překonat Šrámkovou se jí ale nepodařilo. Až ve druhé polovině třetí třetiny došlo ke změně skóre. Po přihrávce Rovašové zaskočila střelou od modré Genčevová a puk skončil za Sýkorové. Vyrovnání zařídila Černochová s Červenou, když po nešťastné teči bránící hráčky doplachtil puk přes rameno gólmanky. O výhře domácích rozhodla o minutu později vítěznou brankou Šulcová s pomocí Rovašové a Červené. Po oddechovém čase se energetičky zvedly k parádnímu výkonu a zasypaly branku domácích několika střelami. Rovašová si v 59. minutě musela pomoct nedovoleným způsobem, aby zabránila Forejtové v zakončení. Konečné power play s výhodou dvou hráček domácí přežili a radovali se z vítězství. Karlovaračky i přes prohru zanechaly v Neratovicích výborný dojem. Byl to jeden z nejlepších výkonů v letošní sezoně.