HC Energie Karlovy Vary

Chybí nám jakýkoliv důraz před bránou, vysvětluje Lukáš Pech střelecké nezdary

Nehrají špatně. Přesto se jim doma příliš nedaří. Hráči Energie byli sice od začátku aktivnější a dokázali si vytvořit více střel a mnohem nebezpečnějších než Zlín, ale branka stále ne a ne padnout. Do poloviny utkání prohrávali o dvě branky, které se jim nakonec podařilo vyrovnat, ale přesto jim doma zůstává jediný bod. “Po každém gólu jsme se zakřikli a dotahovali to celý zápas,“ vysvětluje Lukáš Pech nezdary karlovarského týmu.
Do první třetiny nastoupili hráči Energie aktivněji. Na Štůralu vyslali jednou tolik střel co Zlín na Mensatora. Přesto se jako první tým z gólu radovali hosté. “Určitě jsme byli o trochu aktivnější, měli jsme více střel, ale bohužel jsme tam udělali chybičku a Zlín nás potrestal brankou na 1:0. Potom jsme dostali druhý gól a snažili jsme se to dotáhnout, což se nám sice povedlo, ale třetí třetina začala špatně, dostali jsme rychlou branku, kterou jsme naštěstí ke konci utkání vyrovnali a posunuli zápas až do prodloužení,“ zrekapituloval Lukáš Pech utkání.

Každý čekal, že se do brány soupeře postaví jasná zlínská jednička Jakub Sedláček. Překvapením však byl start Tomáše Štůraly, který letos odchytal teprve druhé utkání v nejvyšší české hokejové soutěži. Karlovarští na něj hledali dlouho recept, který je stál spousty střel, ale nakonec se jim v půlce utkání přece jen zadařilo. “Já si myslím, že kdyby tam byl jakýkoliv gólman, tak to dopadne stejně. Sice se snažíme střílet, ale chybí nám jakýkoliv důraz před bránou. Střílíme z rohu, navíc je nás tam strašně málo. Musíme se zaměřit na to, abychom chodili více před bránu a doráželi puky jako při našem třetím gólu, kdy byl Petr Kumstát před bránou a doklepl to tam,“ pohlíží jihlavský odchovanec na hru svého týmu.

První branku domácích vstřelil právě Lukáš Pech. Uklidnil tím své mužstvo, které znovu ožilo a dokázalo zápas dotáhnout do prodloužení.“S Kumstátem jsme vybojovali puk, já to poslal na Vencu Pletku, sjel jsem si před bránu. Venca mi přihrál, ale nějaký hráč mi to ještě tečoval, tak jsem si to dal do ruky a na hůl. Čekal jsem, kam se to odrazí, tak jsem do toho jen plácl a šlo to mezi brankářovy nohy.“

Po vstřeleném gólu si hráči soupeře dávali obzvlášť pozor na Lukáše Pecha, který se stal terčem tvrdších zákroků “Já si těch tvrdých zákroků nevšímám, snažím se hrát naplno.“

Každý fanoušek očekával, že karlovarští hráči budou v nové aréně vyhrávat a navodí výsledky na uplynulou mistrovskou sezonu. Zatím se jim však nedaří a z posledních devíti domácích utkání, vyhráli pouhé tři. “Venku hrajeme bez zábran přesně to, co potřebujeme. V naší aréně ale přece jen diváci očekávají, že budeme vyhrávat, ale bohužel se to zatím nestává. Není to ono a i když se snažíme, tak to prostě nejde. Vždy dostaneme rychlého góla, z toho se takzvaně poděláme a celou dobu panikaříme, což se nám stává docela často. Jediným receptem je hrát všechny tři třetiny naplno. Nejen dvě třetiny. A i když dostaneme góla, tak mít pořád hlavu nahoře,“ hledá lék na neúspěch.

V prodloužení vystřelila Energie na Štůralu sedm střel a Zlínským nedali žádnou příležitost ohrozit Mensatora. Přesto branka nepadla a Energie dostává pouze bod. “Samozřejmě nás to mrzí. Já si myslím, že v prodloužení jsme byli aktivnější, ale nic nám tam nepadlo a na nájezdy je to potom už loterie.“

Lukáš byl sice vyhlášen nejlepším hráčem utkání, ale co to pro něj po prohraném zápase znamená? “Neznamená to pro mě vůbec nic,“ dodává smutně na závěr.

Související články

Preview k zápasu | po 19.10.2009

Energie se vrací na svůj led a přivítá Zlín