HC Energie Karlovy Vary

Junioři se přiblížili postupu

Junioři: HC Energie - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Mladí energetici se přiblížili postupu do nadstavbové části ligy. Po dnešním zápasu jsou v první šestici a je jen malá pravděpodobnost, že by nepostoupili. Nyní už záleží pouze na výsledcích ostatních týmů. Postupu hodně napomohl Miroslav Hudák, který dnes vsítil rozhodující branku, a poslal tak mladoboleslavské juniory do kolen.
Noen Extraliga Juniorů, 20. kolo, út 27.10.2009, KV Aréna
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
4:1
1:0, 0:1, 3:1
Branky a nahrávky: 9. Rohan Martin, 44. Hudák (Chaljavin), 57. Mareček (Přindiš), 59. Rohan Tomáš (Rohan Martin) - 36. Loskot (Belay). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Šulo . Diváci: 47. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Karlovy Vary: Hruška - Šik, Schusser, Tomeček, Přindiš, Funk, Rohan Martin, Dlapa, Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chajlavin, Mareček, Vaněk, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan Tomáš
Ml.Boleslav: Hrubý - Švaříček, Houser, Vrba, Mikulaštík, Arazim, Čížek, Martínek, Krejčík, Sajdl, Hájek, Jiránek, Belay, Loskot, Rys, Protivný, Lenc

Komentář k utkání

Do utkání nastoupily oba týmy opatrně. Prvních pět minut se hrálo převážně ve středním pásmu a střely brány spíše jen jako nahození. Energie se rozkoukala dříve a v šesté minutě prověřil Hrubého karlovarský Vachovec, který obdržel přihrávku před brankáře. Z otočky trefil kotouč přesně tam, kam chtěl, ale mladoboleslavský brankář se stihl včas vrátit na své místo. Od té doby si už hostující obránci svého soupeře hlídali důkladněji.

Rozhodujícím okamžikem v první třetině bylo bezpochybu vyloučení hostujícího Filipa Švaříčka. Necelá minuta přesilové hry stačila energetikům k otevření skóre. Odražený kotouč se dokutálel z brankoviště na modrou čáru, kde čekal Martin Rohan a pohotovou střelou trefil prostor nad ramenem Martina Hrubého. Energie získala rychlé vedení a hostující hráči je často zastavovali fauly.

Další velikou šanci si připravil Miroslav Hudák. Vybojovaný kotouč ve středním pásmu posunul až do levého kruhu, ale k zakončení se dostal až z úhlu a Hrubý si na něj počkal u správné tyče.

Ve dvanácté minutě nabídl hlavní sudí Turčan domácím hráčům přesilovou hru pět na tři. Jedinou větší akci si připravil Petr Přindiš, který neuvěřitelnou dělovkou od modré mohl překonat Hrubého. Ten se však nenechal vyvést z míry a pohotově vychytal kotouč lapačkou.

Do dalšího dějství nastupovali domácí s cílem udržet si vedení a ubránit svou svatyni před dravými útočníky mladoboleslavského týmu. Už v pětadvacáté minutě mohli energetici zvýšit skóre. Chaljavin se v mele před Hrubým dostal jako první ke kotouči a vsítil. Turčan však branku neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Z protiútoku se podařilo Boleslavi oklamat domácí obránce a Krejčík se dostal do nájezdu. Kličkou však Hrušku neoklamal.

Vedení domácím vydrželo jen do pětatřicáté minuty. Obránci nechali zcela volného Marka Loskota v mezikruží, čehož využil Martin Belay a vyslal na svého spoluhráče přihrávku, kterou Loskot tečoval přímo mezi Hruškovy betony.

Energie se snažila ze všech sil urvat své vedení zpět, což se těsně ke konci třetiny málem povedlo Dominiku Vaňkovi. Svým blafákem si položil Hrubého na zem a vyslal kotouč do odkryté brány. Hrubý jen zázrakem vyrazil kotouč z brankové čáry špičkou hole. Díky jeho skvělému zákroku odcházela obě mužstva do šaten za vyrovnaného stavu.

Boleslav nastoupila do posledního dějství trošku zakřiknutě. K žádné větší šanci se nedostala, čehož ve 44. minutě využil Miroslav Hudák, který přesnou ranou trefil prostor mezi Hrubým a pravou tyčí brankové konstrukce. Po několika minutách měla Energie ještě šanci své vedení navýšit, protože dostala minutovou přesilovou hru pět na tři. Při ní si však domácí nedokázali vytvořit žádnou větší šanci.

Boleslav se ze všech sil snažila vyrovnat, ale ve zbytku zápasu si nedokázala vytvořit jedinou střelu, která by více ohrozila domácího brankáře. Branka Energie v 57. minutě už trápení hostů pouze dokonala. Přindiš přesně přihrál najíždějícímu Jakubovi Marečkovi, který si kličkou položil Hrubého a vyslal kotouč do horní části branky. Hosté si ještě vzali oddechový čas a téměř dvě a půl minuty před koncem zápasu to zkusili bez brankáře. Energii sice uzamkli v obranném pásmu, ale Tomáš Rohan vybojoval kotouč a poslal ho do prázdné branky.