HC Energie Karlovy Vary

Cítím se velice dobře, říká Skladaný. V pátek se vrací do sestavy

František Skladaný se po delší přestávce zaviněné podvrknutým kotníkem vrací do sestavy. V dresu Energie odehrál letos pouze deset zápasů, ve kterých stejně jako celé mužstvo paběrkoval. V pátek bude ve formaci s Melenovským a Kristkem usilovat o úspěšný start pod novými trenéry.

Jaký je Váš zdravotní stav?
Už je to mnohem lepší. Myslím si, že jsem téměř na sto procent v pořádku. Během té přestávky jsem nabral nějakou fyzickou kondici a cítím se velice dobře.

Jak probíhala příprava mužstva během přestávky?
Pracovali jsme na mnoha nových herních systémech. Trenéři se s námi teprve seznamují, takže jsme si museli párkrát sednout a probrat velmi mnoho věcí. Pro nás je to jenom dobře, že přestávka byla. Měli jsme na všechno dostatek času.

Trenéra Baďoučka velice dobře znáte. Jak na mužstvo zapůsobila zpráva, že se vrací zpět k týmu?
U každého to bylo jiné. Výměna trenérů byla první změna. Teď je to jenom na nás hráčích, abychom se dokázali zvednout a jiné změny už nebyly nutné.

Čekají vás České Budějovice. Bude to souboj trenérů…
Myslím si, že to nebude o trenérech. Pro nás je to další domácí utkání, které musíme zvládnout. To, co je a nebo bylo mezi trenéry, tak to je něco pro novináře, aby měli o čem psát.

Trenéři se vystřídali v Litvínově a ve Spartě. Obě mužstva tady uspěla. Teď jste v této situaci jak Vy, tak i mužstvo Budějovic…
Každý trenér přinese do mužstva svojí taktiku a styl. Některé věci se u nás změnily a počítám, že u Budějovic se stalo to samé. Obě mužstva budou chtít tuto sérii začít vítězstvím a odrazit se k cestě směrem nahoru.

Co bude podle vás rozhodující?
Nasazení. To nám pomáhalo v minulosti vyhrávat a musíme se k němu zase vrátit.

Energii se nedařily začátky utkání. Pokud začala prohrávat, tak téměř nikdy na body nedosáhla…
Začátek byl špatný. To nemyslím jenom v jednom utkání, ale celkově. Máme velkou bodovou ztrátu a na tom musíme zapracovat důrazností a bojovností. Strach z nepodařené úvodní třetiny musíme z hlav vymazat.