HC Energie Karlovy Vary

Poslední třináctku zápasů odstartuje duel Kladnem

Naplno. Přesně tak musí Energie sehrávat všechna svá nadcházející utkání, jelikož ve čtvrtek proti Kladnu načne poslední čtvrtinu základní části, a tudíž je nejvyšší čas odrazit se k vyšším příčkám zajišťující postup do vyřazovacích bojů. Energie ji navíc začne s oblíbeným soupeřem, se kterým zatím vždy bodovala. Jak si družina kolem Pavla Hynka povede při bojích o play off můžete sledovat již ve čtvrtek od 18:10! Pokud vás nenaláká ani jednotné stokorunové vstupné, můžete využít přenosu stanice NOVA Sport či reportáže Arena Radia, kde se role spolukomentátora ujme bývalá opora zadních řad Becherovky Martin Maškarinec.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Arena Radio | Video přenos.
Vstupenky: Rezervace na Ticketportal.cz

O zápase s Pavlem Hynkem

Před zápasem 40. kola hokejové O2 extraligy, které svede dvanáctou karlovarskou Energii a předposlední Kladno, nejvíce rozvířila vodu zpráva o odchodu Václava Pletky. „Těch důvodů je několik, proč jsme se rozhodli udělat tuto výměnu. Za prvé je to zdravotní stav Václava Pletky. Vašek neprodělal celou letní přípravu, protože musel podstoupit operaci kolene a se zdravím na tom momentálně nebyl nejlíp. Navíc, jak v létě netrénoval, tak mu scházela fyzička. Po návratu ze Spengler Cupu zahrál výborně s Plzní, s Vítkovicemi podal průměrný výkon a s Kometou už nebyl vidět, protože nemohl,“ přiblížil situaci okolo nedávného transferu trenér Pavel Hynek.

K odchodu své největší letní posily však měla Energie i jiné motivy. „Druhým hlavním důvodem bylo zlevnění mužstva. Pletka a Hřebejk berou rozdílné peníze a my jsme prostě potřebovali zlevnit.“ Karlovarský trenér věří, že se tento obchod s Českými Budějovicemi vyplatí. „Do každé výměny jdete s tím, že je to padesát na padesát. Buďto vám to vyjde nebo ne. Štěpána Hřebejka jsme vzali do mužstva s tím, že věříme v to, že se mu znovu začne dařit tak, jako tomu bylo před dvěma roky.“

Karlovarskému publiku se nový člen kádru představí už ve čtvrtek, kdy se svými spoluhráči přivítá předposlední Kladno. To přijede do lázeňské metropole bez brankáře Miroslava Kopřivy a povzbuzené nedělní výhrou na ledě Litvínova. Bude se snažit o další zisk, který by mu pomohl z těžké situace na chvostu tabulky. „V naší situaci potřebujeme získávat body i venku,“ prohlásil kouč Otakar Vejvoda, který převzal tým na začátku minulého týdne po zdravotně indisponovaném Zdeňku Müllerovi.

V týmu Energie došlo před utkáním k ještě jedné změně. Zraněného Dmitrije Zjuzina nahradí František Skladaný. „Melenovský bude nastupovat s Pechem a k nim přijde Fero Skladaný. Ve třetí pětce bude na pravém křídle Hřebejk, vlevo Hluchý a na centru pak Kristek,“ odtajnil karlovarský kouč složení útočných formací.

O soupeři

Kladenští navazují na předchozí sezonu a i v novém roce naplňují předpoklady týmu nacházejícího se mezi adepty na účast v play out. Hned po brněnské Kometě mají na svém kontě nejvyšší počet porážek (21) a současně se s posledním celkem dělí i o druhé místo v počtu inkasovaných branek (124). S Energií má tým okenářů nepříznivou bilanci. Ve dvou vzájemných střetnutích musel se skloněnou hlavou opustit ledovou plochu bez bodu. A v jednom si po vyrovnané hře odnesl z prodloužení dva body. V současné době jsou Středočeši pod vedením kouče Otakara Vejvody, který nahrazuje nemocného Zdeňka Müllera. Po sedmibrankovém debaklu v Třinci si v posledním kole připsali vítězství na ledě Litvínova, a uhájili tak svůj těsný náskok na poslední příčku.

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Kumstát (Skuhravý), 34. Loginov (Kumstát) - 17. Bičánek (Erat), 42. J. Svoboda, 48. R. Procházka (Divíšek, Krstev).

HC BENZINA Litvínov - HC Geus Okna Kladno 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Lukeš (Jánský, Gureň), 30. Kubinčák - 22. Toman (J. Dlouhý), 23. Čurilla (Melka, Mikulík), 52. F. Kaberle (Kalla, Patera), 54. Valský (Kalla).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize39 - 14 - 2 - 6 - 17 – 109:114 - 52 b
Průběžné umístění12. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Kumstát - 30 bodů (12+18)
Nejlepší střelecJan Košťál - 14 branek
Nejlepší nahrávačVáclav Skuhravý - 20 asistencí
Nejlepší v +/-Martin Zaťovič +7 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 114 TM
BrankářiLukáš Mensator 90.67 %, 2.91 g/z
Lukáš Sáblík 91.25 %, 2.68 g/z
Úspěšnost přesilovek18.37 %

HC Geus Okna Kladno
Utkání v extralize39 - 11 - 3 - 4 - 21 - 100:124 - 43 b
Průběžné umístění13. místo
Nejproduktivnější hráčPavel Patera - 28 bodů (9+19)
Nejlepší střelecMartin Frolík – 13 branek
Nejlepší nahrávačPavel Patera - 19 asistencí
Nejlepší v +/-Daniel Branda +9 body
Nejtrestanější hráčPavel Patera - 101 TM
BrankářiMiroslav Kopřiva 91.15 %, 3.01 g/z
Lukáš Cikánek 88.13 %, 4.06 g/z
Úspěšnost přesilovek12.30 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

01. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:5
14. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 2:1

Vzájemné zápasy 2008/2009

09. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:6
22. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 3:2
35. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:4 sn
48. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 3:2 pp

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Hluchý - Zjuzin, Kristek, Pletka - Zucker, Dej, Zaťovič.

HC Geus Okna Kladno: Kopřiva (60. Cikánek) - Kameš, Kaberle, Toman, Dlouhý, Trončinský, Šmach - Bělohlav, Patera, Frolík - Bílek, Kalla, Valský - Eberle, Stieler, Kuchler - Čurilla, Melka, Mikulík. Trenéři: Vejvoda a Kasík.


Zlepší si energetici po prohře s Brnem chuť na Kladnu?

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 14.1.2010

David Zucker: Zápas byl hodně vydřený

Reportáž | čt 14.1.2010

První nula Mensatora přinesla tři body