HC Energie Karlovy Vary

Nejsem z těch, co si nuly počítají, svěřil se Lukáš Mensator

Hodně dlouho si jednička v brance karlovarské Energie počkala na svojí první letošní nulu. Ve 40. kole se Lukáš Mensator radoval společně se svými spoluhráči z vítězství 1:0. „Je to vítězství. Je jich letos málo a tak si ho velice cením,“ přiznal po zápase. Už jen do neděle můžete Lukášovi posílat hlasy v anketě o Sympaťáka O2 extraligy.
Zápas s předposledními Středočechy postrádal hodně aspektů atraktivního hokeje. Šancí i branek viděli diváci poskrovnu. „Utkání to asi nebylo příliš pohledné, ale my jsme doma sehráli velké množství dobrých zápasů, ze kterých jsme vyšli bodově na prázdno. Soupeř hrál na brejky a trestal nás ze situací dva na jednoho. Tyto duely nás hodně mrzí. Kdyby nás někdo přejel 6:1, tak bychom si řekli, že nás přejeli. Nám dlouhodobě nevyhovuje, když se do soupeře musíme tlačit a on čeká na brejky,“ připomíná Lukáš známý fakt.

Závěr utkání byl velice hektický a nervózní. Navíc obránce Němec nešťastně vyhodil puk do ochranné sítě a šel si sednout na dvě minuty za zdržování hry. „Bylo to pořádné drama. Větší už si nedovedu představit. Každé utkání doma hrajeme o bytí a nebytí. Myslím si, že diváci to vycítili sami, že nejsme v psychické pohodě. Pár minut před Ondrou jsem rozehrával a překlopil se mi puk přes hokejku. Letělo to pár centimetrů pod síť. Klidně jsem mohl být potrestaný já,“ uzavřel Mensator své ohlédnutí za zápasem s Kladnem.

Extraligovou nulu má Mensator letos první. V první lize v dresu Chomutova ale už před časem jednu vychytal. „Ta prvoligová se zase tak moc nepočítá. Důležitější je ta extraligová. Ale abych se přiznal, tak se neřadím mezi ty, co sbírají nuly. Nikdy jsem to nepočítal. Prostě jsem rád, že jsme vyhráli, protože od listopadu je pro nás každý zápas play off,“ začal se Lukáš Mensator ohlížet za duelem s Kladnem.

Dobrý brankářský výkon ovšem mohli diváci sledovat i na druhé straně kluziště. Lukáš Cikánek si jako náhradník potrestaného Kopřivy počínal výborně. Díky výkonu kladenské hvězdy utkání se KV Arena dočkala fotbalového výsledku. „1:0 nebo 10:9, to je jedno. Máme tři body a to je rozhodující. Teď se musíme začít koukat na další utkání. Čeká nás jich ještě dvanáct a tu desítku musíme vybojovat, jinak bude zle,“ přiznal Mensator.

Jiný cíl klub už mít ani nemůže. „Šestka je bodově hodně daleko. Byl by to malý zázrak, kdybychom se do ní probojovali. Desítka je náš cíl a pak bychom ještě mohli tu nepodařenou sezonu zachránit,“ uvědomuje si karlovarská brankářská jednička.

Čtvrtečním vítězstvím se Energie vrátila do skupiny postupujících a aktuálně uzavírá desítku nejlepších. Bodové rozdíly jsou však tak malé, že po neděli může bodově dosáhnout na pásmo přímého postupu, nebo se naopak propadnou na dvanáctou příčku. „Je to hrozně vyrovnané. Jedno utkání prohrajete a už jste zase na jedenáctém místě. Víc koukáme na body než na to umístění. To se v současnosti hodně míchá. Uvidíme, jaké budou další výsledky. Bylo by příjemné, kdyby nám někdo pomohl, ale na to se nemůžeme spoléhat. Musíme se koukat jenom na sebe,“ rozebral Lukáš situaci kolem desáté příčky.

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 14.1.2010

David Zucker: Zápas byl hodně vydřený

Reportáž | čt 14.1.2010

První nula Mensatora přinesla tři body