HC Energie Karlovy Vary

Dnes jsme měli vyhrát, lituje Martin Zaťovič ztraceného zápasu

Karlovarští hokejisté mají za sebou nešťastný zápas. Pražské Slavii byli v souboji o desítku důstojným soupeřem, vylámali si však zuby na skvěle chytajícím Slipčenkovi. Jediná branka Melenovského na vítězství stačit nemohla. Blízko vstřelení byli energetici i po akci Martina Zaťoviče a Davida Zuckera, po které se zkoumalo video. „Na začátku druhé třetiny jsme je dost tlačili, ale potom jsme dostali dost blbý gól, což nás položilo na lopatky. Sice jsme se potom snažili tlačit znovu, ale branku se nám již znovu vsítit nepodařilo,“ smutnil po utkání člen karlovarské čtvrté formace.
Prohrát o dvě branky není zrovna nejhorší výsledek. Energie byla dnes dobrým soupeřem, přesto si domů žádné body neveze. „Já si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Slavia byla v tabulce za námi a dnes jsme prostě měli vyhrát, ale bohužel se to nepovedlo.“ Na začátku třetí třetiny šli domácí již do dvoubrankového vedení. Střelecké trápení Karlovarských ukončil v přesilové hře až Marek Melenovský. Energie byla na koni, tlačila se za vyrovnáním, ale zpět na kolena jí poslala přesná trefa Červenky. „V té době jsme se všichni herně chytili a celá střídačka byla odhodlaná skóre vyrovnat. Chvíli po snížení jsme bohužel obdrželi další gól, což nás položilo, ale takový je bohužel hokej,“ vrací se prostějovský rodák ke klíčovým okamžikům utkání.

Dva zápasy po sobě se karlovarským útočníkům podařilo vsítit pouze po jedné brance, což není mnoho. Na rozdíl od domácího duelu s Kladnem tentokrát fotbalová produktivita na body nestačila. V čem tkví současné trápení v koncovce? „Střílení branek se sice dá trénovat, ale tohle přijde prostě samo. Hlavně to musíme načnout nějakým, třeba i ušmudlaným gólem, a pak už to půjde. Hlavní je ten první gól vstřelit. Ono nejde každému nasázet tolik gólů jako Plzni. Je to dost individuální, snad se nám příště zadaří lépe,“ přeje si Zaťovič.

Právě čtyřiadvacetiletý útočník stál za zrodem akce, kterou nakonec musel zkoumat i videorozhodčí. Zaťovičův průnik z úhlu zakončený střelou Slipčenko pouze vyrazil na hůl Zuckera, který mohl střílet do prázdné klece. „Já jsem v přesilové hře vjel do brankoviště a chtěl jsem to zakončit. David Zucker to tam ještě dorážel ale Slipčenko chytil puk vyrážečkou. Z mého pohledu nešlo jasně poznat, jestli to bylo za brankovou čárou nebo ne, tak jsme přesvědčili hlavního sudího, aby se šel raději podívat na video. Ten rozhodl, že branky opravdu nebylo dosaženo. Chtěli jsme zkusit všechno. Kdyby to tam náhodou padlo, mohlo být ještě všechno jinak,“ vysvětluje Zaťovič spornou situaci.

Ke konci utkání nechybělo mnoho, aby se na ledě místo branek rozdávaly i pěstní údery. Nejvíce to jiskřilo mezi slávistickým Vašíčkem a karlovarským Čuttou, strkat ruce ale zvedal vysoko i jindy klidný Petr Kumstát. Plály na ledě emoce větší, než je obvyklé? „Tady v Praze je to takové vždy, ať hrajeme na Spartě nebo na Slavii,“ uzavírá Martin Zaťovič rozhovor.

Související články