HC Energie Karlovy Vary

S Ufou si poradili i mladíci pod hlavičkou Energie

Soustředění žáků Ufy mělo dnes a programu další utkání s domácími hokejisty. Rusy se v minulém týdnu podařilo zdolat Výběru Karlovarského kraje a úspěch proti atraktivnímu soupeři si tentokrát připsali i mladíci HC Energie. Strhnout vítězství na svou stranu se domácím podařilo v poslední třetině po brankách Viléma Opatrného a Radima Řezníčka. Ti mezi hráči narozenými v letech 1995/96 využili příslušnost k staršímu ročníku a byli jasně nejlepšími hráči utkání.

HC Energie Karlovy Vary - Salavat Julajev Ufa 4:3

Statistiky

Třetiny: 1:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 14. Opatrný (Klíma), 38. Řezníček (Opatrný), 47. Opatrný, 51. Řezníček - 6. Šarnin (Kábenko, Trukačev), 40. Rozumnjak, 54. Mokin (Rozumnjak, Margamov)
Vyloučení: 7:4
Využití: 0:1
Rozhodčí: Zubzanda - Sentenský, Hynek
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

HC Energie Karlovy Vary: Frček - Bláha, Červenka, Michálek, Kodl, Hubáček, Binias, Parshakov, Mikeš, Opatrný, Řezníček, Klíma, Fencl, Šesták.

Salavat Julajev Ufa: Sajakov - Ljubčenko, Safin, Lepeškov, Margamov, Kábenko, Trukačev, Sadrintinov, Šarnin, Bajduganov, Šalov, Samoljov, Kadyrmetov, Knyazev, Balaba, Jakimov, Nurgbliev, Mokin, Razumnjak, Tsulygin, Lopatin, Gingulin.

Reportáž

Úvod zápasu patřil jednoznačně ruskému klubu. Již po vhazování se první pětka vřítila do útočného pásma a zasypala Frčka několika střelami. Nejefektivnější byla rozhodně střela Tsjulgina, který si najel do mezikruží a bekhendem vystřelil, ale karlovarský brankář byl pozorný a střelu skvělým zákrokem vyrazil. Tlak Ufy dlouho nezůstal bez výsledku. Dopomohla tomu i dvě vyloučení za sebou na straně karlovarské Energie. V šesté minutě utkání tečoval Šarnin odražený kotouč za Frčkova záda.

Energetici ale ukázali, že i oni umí nebezpečně zaútočit. Svého soupeře dokonce přehráli a po pěti minutách se jim podařilo vyrovnat. Vilém Opatrný si za obránci počkal na přihrávku a s kotoučem se dostal do nájezdu. Při zakončení si ruského brankáře položil, a pak již měl snadnou práci.

Velkou roli v dnešním zápase sehrál i karlovarský brankář Frček, který dokázal vychytat Rozumnjakův nájezd. Ve třicáté osmé minutě tak po právu energetici znovu měnili stav zápasu. Domácí se usadili v útočném pásmu a po skvěle předvedené kombinační hře poslal Radim Řezníček kotouč do brány.

Už to vypadalo, že druhou třetinu vyhrají domácí, ale jedenáct vteřin před písknutím se Ufě přece jen podařilo vyrovnat. Rozumnajk si šikovně počkal u pravé tyče, kde dorážel odražený kotouč za Frčka.

V sedmé minutě třetí třetiny zahákoval Šalov karlovarského hráče a hlavní sudí nařídil trestné střílení. K nájezdu se postavil střelec první branky Opatrný a bekhendem zamířil do horního prostoru brány.

Ruská obrana dnes zřejmě neměla svůj den. Již při prvním gólu si nepohlídali útočníka a v padesáté první minutě tuto chybu zopakovala. Řezníček se dostal sám do nájezdu a potrestal chyby, které ruští obránci napáchali.

Ufa ještě korigovala skóre, ale zmohla se pouze na vstřelení kontaktního gólu, když si Mokin počkal u tyče na přihrávku a poslal kotouč do odkryté brány.