HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Všechny kategorie kromě osmáků zaznamenaly vítězství

I sezóna mladších kategorií se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a všichni tak do utkání vstupují s maximálním nasazením. V uplynulém týdnu se dařilo mladým nadějím ve všech kategoriích, až na výjimku osmé třídy, která v zápase s Teplicemi smolně podlehla se ztrátou jediné branky. Nejmladší kategorie se blýskly přesvědčivými výsledky, 6.třída v zápase gólově pokořila dvacítku branek. Ve starším dorostu měl svůj den v zápase s Třincem Matěj Beran (na snímku), který si připsal hattrick.

Extraliga juniorů

HC Oceláři Třinec – HC Energie K. Vary 3:4 (2:1,1:1,0:2)

Branky: Rohan M. 2, Hudák, Vachovec
Asistence: Vachovec, Kverka, Schusser, Vaněk, Frk, Tomeček, Chaljavin
Po celodenní cestě na led soupeře podali energetici vynikající výkon ve všech ohledech. Hra karlovarských gradovala především v poslední části, kdy dokázali otočit stav utkání v jejich prospěch. Rozhodujícím faktorem byly tři góly v početních výhodách. Lepší odměnu než tři body z ledu lídrů soutěže si za předvedenou hru nemohli mladíci ani přát.

HC Vítkovice Steel – HC Energie K. Vary 6:1 (1:0,3:0,2:1)

Branky: Hudák
Asistence: Frk
Energii se povedla herně první třetina. Dojem z ní kazí pouze inkasovaná branka 20 vteřin před první pauzou. Ve druhé části domácí vsítili slepené tři branky a prakticky rozhodli utkání. Vítkovice nastoupili i s hráči z nedávno ještě prvoligového Havířova a jejich síla byla znát.

Extraliga staršího dorostu

HC Energie K. Vary – HC Vítkovice 1:4 (0:1,0:2,1:1)

Branka: Kubáč
Asistence: Vilhelm, Lintemer
Nedostatečná pohotovost v koncovce karlovarských hráčů umožnila získat vedení na stranu Moravanů, kteří trpělivě čekali na své střelecké příležitosti a dokázali je pak efektivně využít. Právě kvalita koncovek rozhodla toto herně vyrovnané utkání.

HC Energie K. Vary – HC Oceláři Třinec 4:3 (0:0,1:2,3:1)

Branky: Beran 3,Novák
Asistence: Svoboda,Švec,Winkler,Tomeček
V úvodu vyrovnaného zápasu pokračovalo střelecké trápení domácích. Oceláři pak v polovině střetnutí dokázali dvakrát potrestat váhavou rozehrávku obránců Energie. Do zápasu vrátil své spoluhráče Matěj Beran, který snížil na 1:2. Na začátku poslední části hosté opět odskočili na dvoubrankový rozdíl a s karlovarskými mladíky to v tuto chvíli moc dobře nevypadalo. Avšak byl to opět Beran,který vsítil kontaktní branku a domácí ožili. Z následného tlaku vyrovnali a v 57. minutě vstřelil vítězný gól opět Beran, který tak završil svůj výkon hattrickem.

Extraliga mladšího dorostu

HC Energie K. Vary - HC Kladno 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky: Vrána 2, Jirušek, Zikmund
Asistence: Vrána, Jirušek, Hroch
Domácí energetici a hostující HC Kladno předváděli pro oko diváka atraktivní utkání. Obě mužstva dávala do utkání maximum. Oba týmy předvedly pěkné kombinace a do samotného závěru nebylo o plném zisku bodů rozhodnuto. Mužstvo Kladna v závěrečné power play obléhalo branku energetiků, ale ti nakonec nejtěsnější možné vítězství uhájili. Za utkání si zaslouží pochvalu trenérů, kterou také celé mužstvo dostalo.

HC Litvínov - HC Energie K. Vary 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branka: Hroch
Na litvínovském ledě sehráli energetici naprosto vyrovnané utkání, přestože tomu konečný výsledek moc neodpovídá. Po první vyhrané třetině hostů se domácím ve druhém dějství podařilo vedení otočit na svou stranu. I přes velkou snahu se Karlovarákům nepodařilo vyrovnat a naopak to byl soupeř, který v 56. a 59. minutě pečetil výsledek. Odvedený výkon hráčů pokazil samotný závěr, kdy došlo k hromadné bitce.

Žákovská liga starších žáků - 8.třída

HC Teplice - HC Energie K. Vary 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

Branky: Binias, Novák J.
Asistence: Novák M., Parhakov
O výsledku utkání rozhodla první třetina, kterou energetici odehráli nepochopitelně laxně, čehož domácí využili a získali tříbrankový náskok, který se nakonec ukázal jako rozhodující. Po důrazné domluvě se výkon hostů rapidně zlepšil a ti začali domácí přehrávat. Bohužel vytvořené šance končili buď mimo branku, nebo je pochytal brankář Teplic.

Žákovská liga starších žáků - 7.třída

HC Teplice – HC Energie K. Vary 0:13 (0:6, 0:4, 0:3)

Branky: Trapl 4, Trofimov 3, Hauzr 2, Vildumetz, Smolka, Baxa, Beer
Asistence: Vildumetz 2, Beer 2, Hauzr 3, Baxa,Salajka, Hanák
Jednoznačná záležitost karlovarských hráčů, kteří předvedli pohledný hokej s důraznou koncovkou.

Žákovská liga mladších žáků – 6.třída

HC Energie K. Vary - HC Teplice 20:2 (3:0, 7:1, 10:1)

Branky: Zeman 4, Rozhon, Chodounský, Bečka, Pajk, Nídl a Šála po 2, Tocik, Kunc, Tekely a Václav
Asistence: Rozhon a Pajk 4, Kunc, Nídl, Václav po 2, Bečka, Zeman a Salva
Karlovarští měli drtivou převahu po celé utkání. S přibývajícím časem se hosté nedokázali bránit, a tak nejvíce branek padlo ve třetí části.

Žákovská liga mladších žáků - 5.třída

HC Energie K. Vary - HC Teplice 13:1 (3:1, 5:0, 5:0)

Branky: Šik 4, Prošek, Šetek a Doubek 2, Maloušek, Chmiel, Habr
Asistence: Prošek 5, Glanc 3, Šik a Žeravík 2, Maloušek a Hoang
Utkání mělo jednostranný průběh, ve kterém domácí měli víceméně stálou převahu.

Západočeský přebor elévů a v minihokeji – 4.třída

HC Třemošná – HC Energie K. Vary 1:5

Branky: Prošek 3, Maloušek 2
Asistence: Šik 3, Prošek 2
Hráči Energie, větší vůlí po vítězství a bezchybným výkonem obou brankářů, dovedli dramatické utkání do vítězného konce.

Západočeský přebor elévů a v minihokeji - 3.třída

HC Třemošná – HC Energie K. Vary 5:8

Branky: Rozhon 5, Zdeněk 3