HC Energie Karlovy Vary

Útočníky kosí zranění, zaskakovat musí obránci

Ještě před nedávnem neměl nikdo z útočníků Energie místo v sestavě jisté. Na tribuně seděli další dva až tři, kteří čekali na svou šanci. V současnosti je ale situace jiná. „Den po odchodu Jardy Kristka se nám zranili hned dva útočníci,“ láteří kouč Baďouček. Pro Martina Zaťoviče a Dmitrije Zjuzina sezona bohužel zřejmě skončila, vyloučeno proto není angažování nového útočníka.
Vraťme se ale o týden zpět v čase. Trenéři mají k dispozici čtrnáct útočníků. Po návratu Františka Skladaného čekají Zaťovič a Zjuzin na svou šanci v ochozech. Jenže dnes již je vše jinak. Vedení klubu se rozhodlo vyměnit Jaroslava Kristka za obránce Davida Noska, a místo pro jednoho z mladých útočníků se tak rázem uvolňuje.

Téměř současně, co Nosek otevřel dveře hráčské šatny v KV Areně přichází zpráva o zranění Martina Zaťoviče. „Martin má zlomenou kůstku v zápěstí,“ přiznal Václav Baďouček s tím, že pro tohoto forvarda sezona nejspíše skončila.

Další rána pro ofenzivu karlovarského mužstva přišla včera při utkání s Bílými Tygry. Po souboji u mantinelu zůstává na ledě ležet Dmitrij Zjuzin. Již třetí zranění za krátkou dobu, co jej Energie získala z Ruska, pasuje Zjuzina do role smolaře mužstva. „Co k tomu víc říct. Má zlomenou klíční kost,“ nevěřícně kroutí hlavou asistent trenéra.

Jak z celé situace ven? Na posledním tréninku nastoupila formace vedená Lukášem Pechem se dvěma levými křídly. Na jedné straně Skladaný, na druhé Hluchý. „Milan Hluchý není čistokrevné levé křídlo. Dokáže hrát i na druhé straně. Proto jsme ho tam postavili,“ vysvětluje trenér.

Ve čtvrtém útoku tak zůstali pouze Pavel Kuběna s Davidem Zuckerem a na tréninku je musí doplňovat jeden z trojice obránců Tribuncovs, Parýzek, Prošek. Karlovarští trenéři mají k dispozici jenom jedenáct útočníků, a logicky tak na řadu přichází otázka posílení. „Moc času nemáme. Přestupový termín končí 31. ledna o půlnoci. Musíme někoho sehnat,“ přiznává Baďouček. Na shánění útočníka začali trenéři ihned pracovat s generálním manažerem Miroslavem Vaňkem a úkol zní jasně. „Chceme někoho přivést tak, aby s námi už odjel do Třince.“