HC Energie Karlovy Vary

Pořád lepší, než odjíždět s prázdnou, hodnotí duel s Třincem Štěpán Hřebejk

Prolomení střeleckého půstu z Boleslavi zvedlo sebevědomí Štěpánu Hřebejkovi (na snímku) natolik, že se prosadil i ve svém dalším venkovním zápase v barvách karlovarské Energie. Branka to je navíc o to vzácnější, jelikož byla jediná za hosty a vynesla jim jeden bod do extraligové tabulky, díky čemuž stále balancují na tenké hraně postupujících do předkola.
Energetici prolomili šňůru dvou proher bez bodů, ale i jeden bod z Třince je slabou náplastí na předchozí ztráty. Vzhledem k síle soupeře je však každý bod ceněn zlatem. „Určitě. Bod odsud je dobrý, ale my jsme jich chtěli pobrat co nejvíc a určitě jsme měli minimálně druhý nadosah,“ začal své hodnocení rodák ze Strakonic.

Velkou šanci ke skórování měli hosté z Karlových Varů při přesilové hře, kdy se neprosadili ani proti třem bránícím domácím hráčům. Třinec toto oslabení v prodloužení přečkal a chvíli po něm vstřelil i vítěznou branku. To byl jeden z klíčových okamžiků střetnutí. „Přesně tak. Naskytla se nám tam přesilová hra dlouhá skoro dvě minuty, kdy jsme hráli 4 na 3. V takových zápasech bychom to měli asi rozhodovat. Určitě se ale nemůže vymlouvat na led, ten je pro obě mužstva stejný. Prostě to byla chyba, že jsme v té přesilové hře tu branku nedali,“ pokračovala posila z Českých Budějovic.

Domácím se povedlo prosadit pouhých třiatřicet vteřin před samostatnými nájezdy, a tak nastává otázka, zdali se už energetici psychicky nepřipravovali na tuto disciplínu a závěr prodloužení tak nevypustili. „Myslím si, že to v hlavách nikdo neměl. Pro hráče, kteří jsou na ledě, v hlavě existuje právě jen to aktuální střídání. A na to, jestli se v tom zápase budou nebo nebudou jezdit nájezdy, se v tu chvíli nemyslí .“

Konkrétně zpovídaný Hřebejk přestoupil do klubu z Mountfieldu, který má s Třincem kladnou bilanci. Ze čtyř vzájemných zápasů vytěžil hned jedenáct bodů. „Vliv to určitě nemělo. Třinec je, dá se říct, nepopulární tou obrovskou vzdáleností pro manšafty z Čech, ale takový je hokej a my jsme chtěli odsud odvézt co nejvíc bodů. Povedl se nám sice jeden, ale jak říkáme, pořád je to lepší než odjet s prázdnou ,“ zakončil své hodnocení zápasu jihočeský forvard v dresu Energie.

Související články