HC Energie Karlovy Vary

Pozdní branky dorostencům body nepřinesly

St.dorost: HC Energie - HC Geus Okna Kladno 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Mladíci Energie zažili v pátek velice smolné utkání. Postavili se proti celku, který bez milosti využíval chyb soupeře a to především v početních výhodách. Domácí obdrželi hned tři branky v oslabeních. Tlak Energie a vstřelené branky však již přišly pozdě, a tak se mladíci obešli bez bodu. Za domácí jako první skóroval Tomáš Sýkora (na malém snímku).
Extraliga staršího dorostu, 13. kolo, po 8.2.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
2:5
0:1, 0:2, 2:2
Branky a nahrávky: 55. Sýkora (Beran), 58. Tomeček (Sýkora, Beran) - 15. Kalla (Novák J., Dittrich), 32. Gottlieb (Machač), 36. Dittrich (Gottlieb, Obr), 36. Dittrich (Gottlieb, Obr), 59. Machač (Tomáš) . Rozhodčí: J.Florian, M.Petružálek - J.Bertlík, R.Koskuba. . Vyloučení: 7:9 . Využití: 2:3 . V oslabení: 0:1 . Diváci: 55 . Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5 .
Karlovy Vary: Fečo (36. Rauscher ) - Hluchý "C", Vilhelm, Valeš, Urbančok, Novák O., Matyáš, Konečný, Gombár - Táborský, Csamango, Winkler, Sýkora, Kubáč, Svoboda, Tomeček, Formánek, Beran, Bečka.
Kladno: Sýkora (Vokál) - Steigauf, Teinor, David, Pfejfer, Tomáš "C" - Machač, Obr, Dittrich, Vogel, Kalla, Novák J., Véber, Gottlieb, Megela, Vodička, Znamenáček.

Komentář k utkání

Utkání začalo se svižném tempu a už ve 2. minutě musel hostující Sýkora hasit bekhendoovu střelu Táborského z mezikruží. I přesto byl v prvních minutách hry k vidění spíše vyrovnaný hokej s mírnou převahou domácích hráčů, kteří si drželi puk na svých hokejkách častěji. Domácí paradoxně nakoplo oslabení. V polovině třetiny jej totiž sehráli bez inkasování a hned po něm si vytvořili velký tlak, který ovšem nezužitkovali. První branky se diváci dočkali až v 15. minutě. Hosté využili přesilovou hru, když Jiří Kalla tečoval puk přímo mezi betony domácího brankáře. Domácím se v závěruještě naskytla přesilová hra, ale její nevyužití znamenalo konečný stav po první třetině 0:1 z pohledu Energie.

Druhé dějství začalo stejně jako skončilo to předchozí. Hrál se vyrovnaný hokej, ve kterém byla k vidění spíše snaha domácích o vyrovnaní. Bohužel pro ně se jim to vak mnohdy vymstilo a po přehnané aktivitě se dostávali do početních nevýhod. Hosté chvilku vyčkávali, ale sotva „odbila“ polovina zápasu, opět udeřili. Nejprve se ve 32. minutě prosadil Martin Gottlieb, který po parádní souhře Kladna v přesilové hře vykoupal domácího Feča a zakončoval mezi betony. Ve 36. minutě už to bylo zásluhou Martina Dittricha, který využil další přesilovou hru přesnou střelou do odkryté části branky. Domácím se ani přes závěrečný tlak snížit nepovedlo.

Vstup do poslední dvacetiminutovy defintivně určil pondělního vítěze. I přesto, že to tak zprvu nevypadalo. Kladno šlo totiž do početní nevýhody, ale snad díky psychické výhodě na své straně to pojali jako výzvu a v jednom z brejků v oslabení unikl Patrik Machač a ve 43. minutě přidal bekhendem čtvrtou branku Geusu. I přesto všechno se domácí branky dočkali. V 55. minutě tečoval puk do branky Tomáš Sýkora. Domácí se nevzdávali snadno a dokázali to další brankou v 58. minutě, kdy Vojtěch Tomeček dorazil puk za ležícího brankáře. Naposledy se však radovali hosté díky střele Patrika Machače do odkryté klece.

Fotogalerie