HC Energie Karlovy Vary

Energetičky se vrátily z Prahy s nepořízenou

Ženy : ESA Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:0 K dalšímu výjezdu se vypravily karlovarské energetičky do hlavního města. Velkou nevýhodou pro ně bylo velké oslabení týmu v podobě zranění Zuzky Radostové, Jany Fričové (na snímku) a Dominiky Forejtové. Nejenom ty ale chyběly na soupisce a v zápase to bylo znát. Ačkoliv Západočešky bojovaly, jedna jediná branka nakonec rozhodla ve prospěch domácích a Energie se tak domů vrátila s prázdnou.
Liga žen - skupina B, n10, ne 7.2.2010
ESA Praha
Karlovy Vary
1:0
0:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 26.Velcová. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 13:52. Průběh utkání: 1:0.
Karlovy Vary: Sýkorová - Schildhabelová, Hornová - Wadowská , Kotrbáčková - Mašková, Bauerová, Orlichová – Hajdová, Pöpperlová, Brichová - Bryndáčová, Šebíková, Erbertová.

Komentář k utkání

Energetičky odjížděly k dalšímu utkání ligy žen do Prahy do Incheba arény. Soupeřkami byly hráčky ESA. Předchozí výsledky nasvědčovaly, že by Zápodočešky mohly přivést všechny tři body. Po většinu utkání se hrálo na polovině domácích. Karlovaračky vyslaly na bránu soupeřek 52 střel, v první třetině 25, ve druhé 19 a ve třetí 18 střel. Za záda výborně chytající Hůlkové se dostal puk pouze třikrát. Jednou se odrazil od tyče, podruhé ho stačila zalehnout dřív, než se k němu dostala dotírající Mašková a potřetí dokonce za brankovou čáru po doklepnutí Bauerové došel, ale podle rozhodnutí rozhodčího až po odpískání. Domácí ohrozily branku Sýkorové celkem třináctkrát, v první třetině 2x, ve druhé 6x a ve třetí 5x. V šestadvacáté minutě vystřelila od modré Velcová, puk se nadzvedl o hokejku jedné z bránicích hráček a obloučkem plachtil nad ramenem Sýkorové. K úžasu energetiček a k velké radosti domácích skončil kotouč za brankovou čárou. Stav 1:0 domácí ubránily velmi obětavou hrou a výborným výkonem brankářky Hůlkové. Západočešky opět předvedly svou hru z posledních utkání. Váznoucí kombinace a množství střel do brankářky nebo do těl bránicích hráček.