HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost podlehl po tuhé bitvě s Budějovicemi až v nájezdech

St. dorost: HC Energie - HC MOUNTFIELD 2:3 sn(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Velmi vyrovnanou partii sehráli dorostenci v sobotním střetnutí s budějovickým Mountfieldem. Ze začátku to vypadalo, že domácí urvou tři body pro sebe, ale hosté se dotáhli a jednu chvílí dokonce i vedli ,ale domácím se podařilo vyrovnat a i přes prohru v nájezdech získali alespoň jeden bod. O vyrovnávací trefu se ve třetí třetině postaral Filip Winkler (na menším snímku).
Extraliga staršího dorostu, 19. kolo, ne 28.2.2010, KV Arena
Karlovy Vary
České Budějovice
2:3sn
1:0, 0:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 18. Kubáč (Bečka), 55. Winkler (Zadražil, Gombár) - 25. Švihálek (Rousek), 53. Koblasa, rozhodující nájezd Sedlák . Rozhodčí: J.Florian - P.Fiala, M.Havelec . . Vyloučení: 8:7 + Záhora OT . V oslabení: 0:1 . Diváci: 80 . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 .
Karlovy Vary: Honzík (Rauscher) - Hluchý "C", Vilhelm, Valeš, Urbančok, Novák, Matyáš, Gombár, Troška - Táborský, Zadražil, Winkler, Sýkora, Bečka, Lintemer, Svoboda, Tomeček, Kubáč, Formánek, Beran, Záhora.
České Budějovice: Bláha (Gába) - Kříž, Plášil, Heřmánek, Liška, Prokop, Štěpán - Bárta, Koblasa, Sedlák, Beneš, Bernat, Švihálek "C", Rousek, Moudrý, Svoboda, Trummer.

Komentář k utkání

Zápas začal ve svižném tempu a mírně navrch měla domácí Energie. Hosté z Budejovic se však od začátku prezentali skvělou hrou dozadu, a tak se nájezdy domácích až k brankáři často ani nedostávaly. Hosté měli velkou šanci k brance v početní výhodě, ale mimo teče Trummer do hole Honzíka nic nebezpečnějšího nepředvedli. V polovině třetiny zahrozili hosté nejprve střelou Bárty a poté Sedláka, ale obě šance pochytal domácí borec mezi tyčemi Honzík. Domácí zahrozili hned poté ve své přesilové hře, ale i přes několik šancí budějovického Bláhu nepřekonali. Povedlo se jim to až v 18. minutě. Ondřej Kubáč poslal plachtící puk na brankáře již od modré čáry. Gólman puk pouze tečoval ramenem, a ten následně propadl až do branky.

Druhé dějství začalo vyloučením na obou stranách a hra se tak hodně otevřela a nekladl se takový důraz na defenzivu. Horké chvilky zažil ve 23. minutě Honzík, který musel hasit hned dvě šance za sebou z hokejek Budějovic. Do třetice to už však hostům vyšlo. Budějovický kapitán Michal Švihálek střelou z otočky ve 25. minutě srovnal skóre a potrestal domácí polevení. Chvíli na to hráli domácí ve třech téměř minutu, ale bojovným stylem soupeři skórovat nedovolili. Postupně se hosté více zapojovali do hry a ke konci třetiny by se dali opticky zhodnotit jako aktivnější, co se počtu šancí týče. Například Ondřej Liška trefil ve 36. minutě tyčku, po střele od modré.

Do poslední třetiny vstoupili aktivněji hosté a už v první minutě se musel mít domácí Honzík na pozoru před nebezpečnou střelou z hole Trummera. Následně se šak k odraženému puku dostal domácí Záhora, ale hostující Bláha betony scvakl včas. Na druhé straně však již ke změně skóre došlo. V 53. minutě poslal hosty do vedení Petr Koblasa střelou mezi betony. Hosté se však neradovali dlouho. V 55. minutě se uvolnil Filip Winkler a dělovkou ke vzdálenější tyčce opět srovnal skóre. Ve zbytku třetiny se již nic nestalo, a tak se prodlužovalo.

Z prodloužení můžeme jmenovat jednu šanci z obou mužstev. Za hosty byl velmi blízko skórování Trummer, když netrefil tečí odkrytou klec. Na druhé straně mohl v podobné šanci rozhodnout Kubáč, ale i on měl na hokejce přilepenou smůlu. Ke slovu se tedy dostaly samostatné nájezdy, ve kterých vystřelil druhý cenný bod do dorostenecké tabulky Budějovicím vystřelil Lukáš Sedlák.

Fotogalerie