HC Energie Karlovy Vary

Mládež: juniorka na pohodové vlně, ostatní mají také dobré výsledky

Olympijská reprezentační přestávka se netýká mládežnickch kategoriií, proto tu máme opět náš pravidelný týdenní souhrn všech mládežnických výsledků. Nejstarší z nich, junioři, jsou na tom velice dobře. V uplynulých dvou zápasech si připsali pět bodů do ligové tabulky. Zvláště v těžkém zápase na ledě Sparty dokázali, i díky dvěma brankám a jedné asistence Michala Vachovce(na snímku), otočit nepříznivý stav zápasu a nakonec vyhrát v prodloužení. Vedlo se ale i dorostencům na domácím ledě v derby s Litvínovem. Jaké další výsledky se odehrály minulý týden se dočtete dále v článku.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Benzina Litvínov 4:2 (0:1,1:0,3:1)
Branky: Frk 2, Kverka, Chaljavin
Asistence: Rohan M. 2, Funk, Vachovec, Frk, Šik, Hudák
S návratem na domácí půdu se do kabiny karlovarských juniorů vrátil i vítězný duch. Podkrušnohorské derby sice lépe začali hosté z Litvínova, energetici však v poslední třetině dokázali strhnout vítězství na svou stranu. Dvě branky a asistenci zaznamenal talentovaný Martin Frk.

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 3:4 PP (2:0,1:3,0:0 – 0:1)
Branky:Vachovec 2, Frk, Kverka
Asistence:Frk, Tomeček, Vachovec, Šik, Kverka
V desáté minutě prohrávali karlovarští junioři sice už 0:2, nakonec ale i díky dvěma trefám Michala Vachovce zvítězili v prodloužení.

Extraliga staršího dorostu

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0,2:1,0:1)
Branky:Tomeček,Beran
Asistence:Beran,Tomeček
Karlovarští v polovině zápasu prohrávali již o čtyři branky. Zásahy Tomečka a Berana pak už stačily jen na korekci.

HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava 4:2 (2:1,0:0,2:1)
Branky:Tomeček 2,Beran,Táborský
Asistence:Bečka 2,Winkler,Lintemer,Táborský,Novák
Den pro prohře na Spartě dokázali karlovarští dorostenci stejným výsledkem zvítězit. V domácím prostředí sice s jihlavskou Duklou brzy prohrávali, ještě v první části ale vývoj zápasu strhli na svou stranu. Dvě branky zaznamenal Vojtěch Tomeček .

Extraliga mladšího dorostu

HC Energie Karlovy Vary - HC Chomutov 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)
Branky:Vrána, Petrov, Hroch
Asistence:Jirušek 2, Doskočil
Ani v posledním vzájemném duelu letošní sezóny se energetikům nepodařilo svého soupeře z Chomutova porazit. Po dvou prohraných utkáních v prodloužení a jednom na samostatné nájezdy, si ze čtvrtého odváží soupeř plný počet bodů. Severočeši rychle získali dvoubrankové vedení, na které domácí dokázali odpovědět a během 1. a 2. třetiny srovnali. I na další branku soupeře ještě stačili odpovědět, ovšem na tu poslední už ne. Ve hře domácích se objevovalo dost osobních chyb a k tomu neproměnění řady "tutových“ šancí znamenalo ztrátu tří bodů.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC Kladno – HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:1,0:0, 0:1)
Branky:Obodzynskyy,Bláha
Asistence:Rubeš
Karlovarští na kladenském ledě předváděli bojovný výkon od první sekundy utkání. Často svého soupeře zavřeli v obranném pásmu, jenže se opětovně potýkali s neproduktivní koncovkou. Sice se v 7.minutě první třetiny ujali vedení, ale na pojistku svého vedení čekali až do 52.minuty. Koncovka je momentálně velkým problémem mladých energetiků, kteří dokázali za poslední 3 utkání nastřílet v průměru na zápas pouhé dvě branky.

Žákovská liga starších žáků – 7. třída

HC Kladno – HC Energie Karlovy Vary 2: 3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky:Baxa, Salajka, Trofimov
Asistence: Smolka, Trapl
Duel přinesl velmi vyrovnané utkání, ve kterém mohli vyhrát oba soupeři. Vítěznou branku vstřelili hosté v poslední minutě zápasu.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Kladno 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Branky:Bečka 2, Šála
Asistence:Chodounský a Pajk
Karlovarští prohrávali 1:4, přesto v závěru zápasu mohutně dotahovali, ale nakonec hostující družstvo vítězství uhájilo.

Žákovská liga mladších žáků – 5. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Kladno 6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Branky:Habr 2, Chmiel, Přibyl, Maloušek a Žeravík
Asistence:Maloušek, Šik, Chmiel a Habr
Výsledek je pro hosty krutý, neboť průběh utkání byl mnohem vyrovnanější. Hráči Energie však byli v obranných činnostech důslednější a v koncovce efektivnější.