HC Energie Karlovy Vary

Hra v áčku mi hodně pomohla, říká střelec hattricku Martin Frk

Jestli se o nějakém mladíkovi z řad Energie v současné době hodně mluví, tak rozhodně o borci s pětkou na zádech. Řeč není samozřejmě o nikom jiném, nežli o domácí mladé star Martinu Frkovi. Nejen, že je suverénní v počtu kanadských bodů v týmu, a že si ve čtvrtek zahrál v A-teamu proti Norimberku, po boku zlatých energetiků. V sobotu se ozval znovu a opět velkém stylu. Rozhodl totiž vyrovnanou partii s Boleslaví hattrickem. „Hlavně se musíme ponaučit do příště a proměňovat všechny naše šance,“ upozorňuje i přes dosažený úspěch tento hokejový mág.
Začátek zápasu musel velkou měrou nahlodávat sebevědomí všech energetiků. Sice svého soupeře značně přehráli v počtu šancí i střel, ale na světelné tabuli po prvním dějství svítilo bezbrankové skóre. Zeptali jsme se tedy na branky toho nejpovolanějšího, v čem tkvěla střelecká impotence. „ Brankář chytal velmi dobře a to byly zkrátka jenom naše chyby, že nedovedeme dávat góly, i když máme hodně šancí. Musíme se z toho ponaučit a v příštích zápasech to musíme proměňovat,“ začal mírně kriticky své hodnocení tříbrankový střelec sobotního duelu.

Domácí kanonýr byl po zápase jeho jasnou hvězdou. Vždyť vstřelit tzv.: hattrick se nepovede někomu ni za celou sezonu. Domácí star se tak povedlo ve čtrnácti minutách herního času. „Ta první branka byla vlastně úplně do prázdné branky. To jsem dostal skvělou přihrávku od kluků, to se povedlo. Druhou branku si už ani nějak nepamatuju. A třetí, tam to bylo o štěstí, že to tam spadlo po odrazu od protihráče,“ popsal tříbrankový střelec skromně svoji nadílku v síti brankáře Willa.

Klíčem k tomuto úspěchu mohlo být čtvrteční angažování v A-teamu při příležitosti přátelského klání s německými borci z Norimberku. „Samozřejmě mi to pomohlo a dalo mi to i hodně zkušeností a vím, v čem bych se měl ještě zlepšit,“ ukončil rozhovor karlovarský odchovanec se slibnou hokejovou budoucností.

Související články