HC Energie Karlovy Vary

Junioři se Zlínem krok neudrželi a jsou bod od vyřazení

Junioři: HC Energie - PSG Zlín 1:5 Stav série 0:1 (1:0, 0:3, 0:2)
Karlovarští junioři rozehráli první čtvrtfinálový duel na výbornou a v prvním dějství se ujali vedení, ale aktivní Berani je po zbylé dvě třetiny vymazali z ledové plochy a pěti nasázenými brankami otočili vývoj utkání i série ve svůj prospěch. Čestný úspěch mladých energetiků zaznamenal Jakub Mareček (na menším snímku).
Noen Extraliga Juniorů, CF1, út 16.3.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Zlín
1:5
1:0, 0:3, 0:2
Branky a nahrávky: 13. Mareček (Přindiš, Mistoler) - 25. Zámorský, 32. Vodný (Matějíček, Holík), 36. Šoula, 49. Šoula (Křemeček, Šlahař), 54. Vodný (Holík). Vyloučení: 6:6, navíc Tomeček (KVA) OT. Využití: 1:1. Diváci: 200 . Průběh utkání: 1:0, 1:5.
Karlovy Vary: Hruška (Habal) - Ryžuk, Šik, Schusser, Tomeček, Přindiš, Funk, Rohan M. "C", Dlapa - Frk, Hudák. Flieger, Kellner, Chaljavin, Mareček, Vaněk D., Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan T.
Zlín: Kašík - Zábojník, Řezníček, Valenta, Matějíček, Zámorský, Sadil, Musil "C" - Kundera, Fořt, Surovčík, Vaněk P., Šlahař, Sedlář, Pospíšil, Vodný, Holík, Šoula, Romig, Blinka, Křemeček.

Komentář k utkání

První utkání této série hraném na půdě Karlových Varů začalo výborně ze strany domácí Enegie. Ta si již od začátku vybudovala tlak, který jí pomáhal při útočných akcích. Bohužel však všechny končily na brankáři Kašíkovi. Největší šancí v úvodních desetiminutách měl domácí Tomáš Rohan. Dal o sobě vědět především velkou šancí, při které za letu tečoval puk a hostující brankář jej vyrážel na poslední možnou chvíli.

Domácí se i přesto dočkali branky jako první a po tlaku to bylo i zcela zaslouženě. Ve 13. minutě se k odraženému puk dostal Jakub Mareček a proti Kašíkovi byl se svojí dělovkou neomylný. Hosté se ve zbytku třetiny ještě dostali do tlaku zásluhou početních výhod, ale prosadit se jim již nepodařilo.

Druhé dějství začalo hned od začátku aktivní hrou Zlína a projevilo se to i na ukazateli skóre. Nejprve se o vyrovnání postaral Petr Zámorský, když proměnil trestné střílení. Poprvé v zápase poslal Valachy do vedení Michal Vodný ve 32. minutě, když využil dvojnásobnou početní výhodu střelou pod víko.

Jako poslední se v prostřední části opět prosadili hosté. Ve 36. minutě Martin Šoula nadvakrát dostal odražený kotouč od Hrušky za záda brankáře. Domácí pak měli velký tlak především v závěru třetiny, ale ani aktivita na jejich hokejkách a početní výhoda nestačily ke vstřelení branky.

Třetí třetina už jen de facto navázala na tu předchozí. Byl k vidění i nadále tlak zlínských hokejistů. Domácí v ní opět vyšli střelecky naprázdno. Zato hosté si brankovou radost užili hned dvakrát. Nejprve se ve 49. minutě prosadil Martin Šoula, když obelstil domácího Hrušku rychlou kličkou. Na debakl zadělal v 54. minutě Michal Vodný, když jako poslední tečoval puk, který poté skončil za zády domácí borce mezi tyčemi. Domácí se pak neprosadili ani v závěrečném tlaku ke konci třetiny, a tak se Zlín ujímá vedení v sérii 1:0 a je pouhý bod od postupu.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme nastoupili velice dobře. Vedli jsme a do poloviny utkání, jsme podávali dobrý výkon. Pak bylo proti nám nařízené trestné střílení a následně soupeř v přesilovce zvýšil na 2:1. Od těchto chvil jsme přestali všechno dodržovat. Je možné, že se už nakupila určitá únava. Všechny zápasy jsme odmakali na šestnáct hráčů. Do Zlína, ale nejedeme s nějakou poraženeckou náladou. Myslím si, že hráči odvedli obrovský kus práce během sezony a já jsem přesvědčený, že kluci chtějí hrát ještě dál. To znamená, že jim s Jardou Kverou věříme.

Jiří Šolc (PSG Zlín): určitě jsme spokojení. Do Karlových Varů jsme si přijeli pro bod a to se nám podařilo. Začátek zápasu byl z naší strany takový kostrbatý, ale bylo to tou dlouhou cestou. Následně jsme se dostali do tempa. Pomohlo nám i to trestné střílení. Kluci si začali více věřit. Myslím si, že jsme podali velice dobrý taktický výkon a odvážíme si jeden bod.

Fotogalerie

Související články