HC Energie Karlovy Vary

Martina Frka postavili trenéři do první formace. Vyplatilo se

Před utkáním nasadili trenéři juniorů Mlejnek a Kverka útočníka Martina Frka do první formace vedle Jakuba Marečka a Tomáše Rohana. Ve druhém zápase série se Zlínem se to ukázalo jako rozhodující. Martin Frk dokázal vstřelit dvě branky.

Trenér Mlejnek přiznal, že se Frkovi nedařilo a proto tento tah udělal. „Nevěděli jsme si s Martinem rady. Moc se mu v posledních dnech nedařilo. Proto jsme ho dali zpátky s Marečkovi a Tomášovi Rohanovi. Takhle hráli spolu prvních dvacet utkání v sezoně. Tento tah se nám povedl a jsme za to velice rádi,“ vysvětlil kouč juniorky Energie, proč došlo k promíchání v sestavě.

Z výsledku i z výkonu měl autor dvou branek velikou radost. „Povedlo se mi to. Dokázal jsem se trefit, takže jsem spokojený,“ poznamenal skromně Frk na úvod.

Zápas samotný začal z obou stran velice opatrně. „Ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit šance. To se postupem času změnilo. Dokázali jsme se prosadit a to bylo jenom dobře,“ mnul si Frk ruce radostí.

Jak viděl střelec branky, pod které se podepsal? Odpověděl snadno. „První jsem dal v přesilovce. Doslal jsem puk na volej a hned jsem pálil. Při druhé jsme šli dva na jednoho a brankařovi jsem udělal kličku do bekhendu,“ objasnil Martin Frk.

Juniorce se podařilo vyrovnat sérii a první úkol svěřenci Karla Mlejnka splnili. „Naším cílem bylo hrát třetí utkání. Chceme vyhrát a postoupit do semifinále. S ničím jiným ani do posledního zápasu jít nemůžeme,“ přidal.

Před druhým duelem nasadili trenéři Martina Frka do první formace vedle Marečka a Tomáše Rohana. „Bylo to trochu jiného. Dokázali jsme si vybojovat šance a dávali jsme góly. Takže si nemám na co stěžovat,“ dodal Frk.

Související články