HC Energie Karlovy Vary

Čekání na výhru pokračuje, Boleslav úspěšná v nájezdech

HC Energie - BK Mladá Boleslav 2:3sn (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Energetikům nepomohl k výhře ani návrat na domácí kluziště. Po vyrovnané první třetině se sice jako první ujali vedení, ale hosté zanedlouho vývoj utkání otočili. Domácí ještě stihli odpovědět přesilovkovou trefou Jakuba Čutty (na snímku). Vyrovnaná partie dospěla až do samostatných nájezdů. V těch se neprosadil ani jeden z domácíh borců, a tak si bod navíc připsala Boleslav, která odsunula Energii na poslední místo tabulky.
O2 extraliga, OUT6, ne 21.3.2010, KV Aréna
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
2:3sn
0:0, 2:2, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 23. Pech (Melenovský), 31. Čutta (Melenovský) - 26. Handlovský (Sýkora), 29. Pabiška (Král, Lehikoinen), rozhodující nájezd Sýkora. Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:10, navíc Schwarz 10 min., Macho a Frolo (všichni MBL) oba 5 min. a DKU. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2449. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 - 2:3.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Nosek, Čutta, Dobroň, Loginov, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Kuběna
Ml.Boleslav: Schwarz - Duben, Frolo, Žabka, Jindra, Lehikoinen, J. Kasík, Jiruš - Boháš, T. Sýkora, Nouza - L. Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Macho, Bahenský - Handlovský, Vrbata, Gajovský - Kubeš

Komentář k utkání

Zlomový zápas. Tak by se dalo nazvat dnešní utkání Energie proti Mladé Boleslavi. Prohra by pro domácí znamenala pád na poslední příčku tabulky a ze dna se již špatně zvedá. Hráči z obou týmů začali trochu nenápadně, akce se vytvářely zejména při početních výhodách nebo po skvěle sehraných kombinacích. Jednu z těch lepších si vytvořil boleslavský útočník Král, který nebezpečně tečoval před bránou nahozený kotouč, ale Mensator vše s přehledem vykryl.

Největší šanci domácích mohli diváci zhlédnout v desáté minutě. Po nahození Loginova před bránou tečoval kotouč Skuhravý, Schwarzovi však propadl a zůstal ležet před brankovou čárou, kde ho mohl do prázdné brány dorazit Hřebejk. Než se karlovarský útočník z tak obrovské šance vzpamatoval, jeden z hostujících obránců uklidil kotouč do bezpečí.

Před koncem první třetiny se mohl do nájezdu dostat Hluchý, kterého však z dobré pozice šikovně vytlačil Frolo. Po prvním dějství tak zůstalo utkání bezbrankové.

Půl minuty po vhození kotouče na led fauloval Hřebejk a byl vyloučený. Energie své oslabení uhrála na výbornou. Nejen, že dokázala svou svatyni ubránit, ale dokonce se i Pechovi s Melenovským podařilo ujet do přečíslení. Melenovský po obdržené přihrávce vystřelil, Schwarz kotouč pouze vyrazil před sebe, kde ho Lukáš Pech dorazil do brány.

Euforie ze vstřeleného gólu domácím vydržela jen tři minuty. Zaváhání Dobroně v mezikruží potrestal Lukáš Handlovský střelou k levé tyči. Vyrovnávací branka hosty nabudila ke skvělému výkonu, ze kterého vyplynula další branka, kterou hosté otočili skóre ku svému prospěchu. Domácí obránci úplně zapomněli na Lukáše Pabišku, který nikým nehlídaný před bránou tečoval přihrávku od Krále přímo za Mensatorova záda.

V polovině utkání nabídli rozhodčí domácím přesilovou hru čtyři proti třem, kterou skvěle využil Jakub Čutta. S kotoučem si na modré počkal na výhodnou pozici a prostřelil clonícími hráči rozhozeného mladoboleslavského brankáře, čímž vyrovnal na 2:2. Další branku mohl přidat Hřebejk, který si šikovně najel před bránu, ale těsně před zakončením mu kotouč z hole vypíchl Schwarz.

Do posledního dějství oba týmy vstoupily opatrně. Jenže po faulu Čutty na Krále odpískal rozhodčí trestné střílení, ke kterému se postavil Vrbata. Pozorný Mensator jeho pokus o blafák do bekhendu vyrazil.

Obrovskou šanci zvrátit utkání na svou stranu měla Energie v padesáté třetí minutě, kdy přihrál Pech před bránu najíždějícímu Dejovi, který kotouč tečoval pouze do Schwarzovy lapačky. I přes obrovskou chuť a snahu domácích skončila třetí třetina bez branek, tudíž dospělo utkání do prodloužení.

V něm vsadila Mladá Boleslav spíše na tvrdost než na efektivitu, což se jí málem vymstilo. Nejdříve Michal Macho hrubě fauloval Hřebejka, za což vyfasoval vetší trest a osobní trest do konce utkání. Domácí však tuto výhodu nedokázali využít a hráli dost zakřiknutě. Chvíli před koncem přišel další hrubý faul ze strany hostů, tentkráte na Noska. Vyloučení Frola na pět minut plus do konce utkání sice domácí nabudilo, ale tak krátký čas nevyužili.

Energii se letos v nájezdech příliš nedaří. Z devíti utkání, která dospěla až do této části hry, vyhráli energetici pouze třikrát. Ani dnes tomu nemělo být jinak. Zatímco z Karlovarských nedali Košťál s Němcem, na druhé straně proměnili jak Tomáš Sýkora, který bude uvedený jako střelec rozhodující branky, tak Nouza.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (BK Mladá Boleslav): Se dvěma body jsme velice spokojení. Podařilo se nám otočit utkání a Vary z toho byly trochu překvapené. Dělali jsme chyby a byli jsme vyloučení. Následně domácí vyrovnali. Nicméně jsme velice rádi, že jsme vyhráli a že už nejsme poslední. Je to zásluhou výborně chytající Schwarze.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): První třetina byla vyrovnaná. V Oslabení jsme šli do vedení, ale dovolili jsme hostům zápas otočit. Ztráceli jsme hodně puků a dělali zbytečné chyby. Ve třetí třetině jsme měli štěstí, že Boleslav nedala nájezd, ale my jsme nedali moře šancí. Schwarz byl nepřekonatelný. Bod jsme si mohli vzít v přesilovce v prodloužení, ale tato početní výhoda čtyři na tři a následně pět na tři byla jenom obrazem to v jakém rozpoložení kluci jsou.

Fotogalerie

Související články