HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští sedmáci míří na republikové mistrovství do Prahy

Velkého úspěchu dosáhli hráči sedmé třídy HC Energie Karlovy Vary. Podařilo se jim vyhrát skupinu A, čímž si zajistili postup na závěrečné 1. O2 Mládežnické mistrovství České republiky. Premiérová akce se uskuteční v posledních březnových dnech v Praze ve dvou arénách - v holešovické Tesla Areně a letňanské Ice Areně. O titul mistra ČR budou bojovat hned tři kategorie, kromě zmíněných sedmáků ještě osmáci a mladší dorostenci. V nejbližší době přineseme na našem webu rozhovor s trenérem úspěšných sedmáků a další podrobnosti o finálovém turnaji.

Český mládežnický hokej tak v posledním březnovém týdnu zažije velkou premiéru. Na ledě sparťanské Tesla Areny a letňanské Ice Areny se uskuteční finálový turnaj tří kategorií – 7. tříd, 8. tříd a mladšího dorostu. Cílem pořadatelů je nabídnout nejen nezapomenutelný zážitek všem zúčastněným hráčům, ale také pokusit se naplnit tribuny a oslavit tak nejlepší mládežnické týmy v České republice.

Součástí 1. O2 Mládežnického mistrovství České republiky bude i pokus o návštěvnický rekord. Vstup pro všechny fanoušky bude zdarma a registrovaní hokejisté, kteří ve finálový den, tedy ve středu 31. března, navštíví Tesla Arenu, obdrží dárek v hodnotě 190 Kč zdarma – vyšetření „scanu“ chodidel a individuální odbornou radu. Společné mistrovství České republiky tří kategorií soustředěné do jediného města se koná poprvé v historii a organizátoři by rádi nasadili pro příští ročníky vysokou laťku.

Účastníci turnaje

A jaké týmy se premiérové mládežnické akce zúčastní? V kategorii mladší dorost postoupily na mistrovství České republiky z každé skupiny (východ, střed a západ) vždy dva nejlepší týmy – Vítkovice, Zlín, Sparta Praha, Mountfield České Budějovice, Plzeň a Litvínov. V kategorii osmých tříd se finálového turnaje zúčastní: Ústí nad Labem, Sparta Praha, Letci Letňany, Kometa Brno, Zlín a Vsetín. Sedmáci vybojovali dalších šest míst – Karlovy Vary, Sparta Praha, Hradec Králové, Pardubice, Hodonín a Olomouc. První tři týmy v každé kategorii obdrží medaile a pohár, vítězové se potom stanou novopečenými mistry České republiky.

Přímé televizní přenosy

Všechny zápasy budou snímat televizní kamery. Pořadatelé odvysílají jednotlivé duely na internetu, ve dnech 28. – 30. března na jednu kameru, finálový den ve středu 31. března bude snímán na tři kamery. Přímé přenosy budete moci sledovat přes oficiální web Mládežnického mistrovství České republiky http://www.mmcrhokej.cz/.

Program

Jednotlivé týmy byly rozděleny do dvou skupin – Petra Tona a Františka Kučery. Hraje se od neděle 28. března v obou arénách, finálový den je na programu ve středu 31. března v Tesla Areně v Praze Holešovicích. Dopoledne se hrají zápasy o bronzové medaile, od 14 hodin jsou naplánovány finálové bitvy. Ve 20 hodin se uskuteční slavnostní vyhlášení. Kompletní rozpis zápasů naleznete pod tímto odkazem ve formátu pdf.

Partneři

Generálním a zároveň titulárním partnerem celé akce se stala společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., marketingovým partnerem je Sport Bohemia, mediálními partnery potom Deník Sport a Česká televize.

Všechny informace o akci jsou k dispozici na oficiálním webu 1. O2 Mládežnického mistrovství České republiky http://www.mmcrhokej.cz.